Foto: AP/Scanpix
Arī Everesta bāzes nometnē, vairāk nekā 5000 metru augstumā, būs pieejams bezmaksas internets, raksta "Lonely Planet". Bezvadu internets būs pieejams speciālās zonās nometnē.

Kā raksta "Hindustan Times" Nepālas Telekomunikāciju pārvalde paziņojusi, ka sperts nozīmīgs solis tehnoloģiju attīstībā, lai uzlabotu komunikācijas iespējas un glābēju palīdzības servisu. 5360 metru augstumā tiks nodrošināts augstākais bezmaksas interneta punkts pasaulē. Wi-Fi būšot pieejams gan Luklas-Everesta bāzes nometnē, gan Anapurnas bāzes nometnē.

Nepālas kalnu masīvi ir ļoti populāri trekinga un alpīnisma cienītāju vidū. Digambars Čā, valsts telekomunikāciju uzņēmuma valdes priekšsēdētājs, solījis, ka interneta pieejamība ar laiku tikšot nodrošināta arī citās kalnu zonās. Viņaprāt, tas atvieglos ne tikai glābēju komunikāciju, bet uzlabos arī tūrisma rādītājus, jo ceļotāji dalīsies sociālajos tīklos ar savām fotogrāfijām un video.

Everests jeb Džomolungma atrodas uz Nepālas un Ķīnas robežas. Pirmie 8848 metrus augstajā kalnā 1953. gada 29. maijā uzkāpa Edmunds Hilarijs un Tenzings Norgejs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!