Foto: LETA

Tuvojoties Latvijas simtgades svētkiem, lidsabiedrība "airBaltic" īpašās svinībās simboliski pasniedza savu dāvanu Latvijai un tās iedzīvotājiem, proti, lidmašīnu valsts karoga krāsās.

Latvijas simtgades lidmašīna jeb "Airbus A220-300" ar nosaukumu "Rīga" jau sestdien, 10. novembrī, uzsāks savus ceļojumus. Pirmais galamērķis – Minhene, un uz borta būs Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Kā tika skaidrots pasākuma laikā, tagad Latvijas karogs plīvos visaugstākajā mastā un ik dienas dosies debesīs, ceļojot no Latvijas uz tālākām zemēm.

ziņots iepriekš, godinot valsts simtgadi, Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" vēlas vēl vairāk nest Latvijas vārdu pasaulē, dodot 14 jaunajām "Airbus A220-300" lidmašīnām Latvijas mīlētāko pilsētu nosaukumus. Kopumā balsojumā tika saņemtas 98 000 balsis. Pirmo vietu ar 9 183 balsīm ieguva Cēsu pilsēta, kurai sekoja Alūksne, Valmiera, Kuldīga un Smiltene.

Kamēr vieni sociālajos tīklos pauda sajūsmu par šādu patriotisku dāvanu un tās ideju, kā arī izteica komplimentus par dizainu, citi tomēr metās piezīmēt sarkanbaltsarkanā un zaļā saderību.


"airBaltic" nodrošina lidojumus uz vairāk nekā 70 galamērķiem no Rīgas, Tallinas un Viļņas, piedāvājot ērtus lidojumus no Rīgas uz plašo galamērķu klāstu lidsabiedrības maršrutu tīklā Eiropā, Skandināvijā, NVS un Tuvajos Austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!