Foto: Vida Press
Lai saglābtu dzīvību teju vai izmirstošā ciematā, nelielā Japānas ciematā izveidotas neparastas lellītes, kuras simbolizē katru no mirušajiem iedzīvotājiem, vēsta "Vida Press". Katram no tēliem ir radīta galva, neliela auguma ķermenis, uzvilktas cilvēka drēbes, bet pati lelle – nostādīta ikdienišķā situācijā, radot ilūziju, ka ciematiņš joprojām "dzīvo".

Nagoro ir ciematiņš kalnainā apvidū, un interesenti noteikti ievēros, ka pakalnos un klajumos gulst vairāki vidēja auguma veidoli. Kamēr viens rātni dodas pie pasta kastītes, cits – krauj gubās sienu, bet kāda ģimenīte sēž pie sen kā aizvērta veikala. Jāpiebilst, ka šoreiz tie nav cilvēki, bet gan "iedzīvinātas" lelles.

Foto: Vida Press

Leļļu autore, 67 gadus vecā Nagoro iedzīvotāja Tsukimi Ajano, jau gadiem ilgi veido ērmīgos tēlus. Katra nelielā auguma lelle ar izteiksmīgo seju un cilvēka apģērbu simbolizē vienu ciema iedzīvotāju, kurš jau pametis šo pasauli. Savulaik rosību piedzīvojušais ciemats pēdējos gados strauji noplok, zaudējot atlikušos iedzīvotājus, tāpēc neparastie tēli ir veids, kā Ajano cenšas piesaistīt tūristus un ieviest dzīvību kalnainajā apvidū.

Nu jau pienācis brīdis, kad leļļu daudzums daudzkārt pārsniedz ciemata iedzīvotāju skaitu. Gadu laikā no auduma izveidoti vairāk nekā 350 tēli, kamēr Nagoro pašlaik mīt vien aptuveni 30 iedzīvotāji.

Foto: Vida Press

Mazā auguma lellītes izvietotas Nagoro ciematā Japānai piederošajā Šikoku salā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!