Foto: Anita Šmite, Santa Midere

Ar Sama modināšanas svētkiem Kokneses novadā atklāta jaunā tūrisma sezona. Dižo svētku gaviļnieku samu pamodināja jaunā Pērses ūdenskrituma atveida šalkoņa, elegantais Tvīda brauciens, kā arī priecīgā ņirboņa ziedošajā Kokneses parkā.

Rosība bija manāma jau no paša rīta, kad interesentus sagaidīja amatnieku tirdziņš, savukārt pie strūklakas "Fauna galva" par lielisku noskaņojumu gādāja vietējie pašdarbības kolektīvi. Ieejot Kokneses parkā, jau bija dzirdama ūdens šalkoņa un svētku gaidītājus jau sajūsminājis Pērses ūdenskrituma atveids, ko simboliski atklāja tieši šajos svētkos.

Foto: Anita Šmite, Santa Midere
Savukārt pulksten 12 no skulptūras "Mūžībai" sākās jau par Sama modināšanas svētku tradīciju kļuvušais košais Tvīda brauciens. Senlaicīgā tērpu un velosipēdu parāde Kokneses ielās atkal uzbūra pagājušā gadsimta 20. – 30. gadu retro noskaņu. Svētku dienā pilsdrupās bija iespējams arī izmēģināt roku veiklību loku šaušanā, cirvja mešanā un daudzās citās dažādās aktivitātēs, bet interesenti varēja vizināties ar kuģīšiem "Nameisis" un "Vīgante" pa Daugavu un Pērsi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!