Foto: Publicitātes attēli
Pēc vairāku gadu pārtraukuma šodien, 17. augustā, Liepājas ostā piestāja kruīza kuģis "Saga Sapphire" ar 600 pasažieriem, kuri kā pilsētas viesi izmantoja iespēju doties Liepājas un tuvējās apkārtnes apskatē.

Kruīza kuģis "Saga Sapphire" savu ceļojumu "Baltijas piedzīvojums" pa Baltijas jūru uzsāka Duvrā (Dover), Lielbritānijā, šā gada 7. augustā. Liepāja ir viena no sešām Baltijas jūras ostām, kurā ceļojuma laikā tika piestāts. 200 metrus garo un 29 metrus plato kruīza kuģi uzņēma Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvalde, savukārt Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojs nodrošināja kruīza kuģa pasažieru atpūtas un izklaides programmu, iepazīstinot ar pilsētu, pludmali, kultūrvēsturisko mantojumu un izvedot ekskursijā pa dažādiem apskates objektiem.

Pasažieri, nokāpjot no kuģa, devās ekskursijā četros dažādos maršrutos Liepājā un Grobiņā. Divi ekskursiju maršruti veda uz pilsētas centru, kur viesi varēja apskatīt Vecliepājas arhitektūru, viesoties koncertzālē "Lielais dzintars", apskatīt Jūrmalas parka apbūvi, kā arī noklausīties ērģeļu skanējumu Liepājas Lutera baznīcā. Pilsētas viesi varēja doties arī Karostas virzienā, kur tika iepazīstināti ar tās vēsturi un pazīstamākajiem objektiem, tajā skaitā Karostas cietumu un Liepājas Svētā Nikolaja pareizticīgo Jūras katedrāli. Savukārt viena grupa apskatīja Grobiņas arheoloģisko ansambli, kas atrodas UNESCO Pasaules mantojuma Latvijas nacionālajā sarakstā.


Pilsēta ir mērķtiecīgi strādājusi pie Liepājas ostas, tostarp Jahtu ostas, attīstības, kā arī prāmju un jahtu satiksmes paplašināšanas. Līdz šim brīdim Liepājas ostu šogad apmeklējušas vairāk nekā 300 jahtas. Viens no nākotnes mērķiem ir veicināt Liepājas kā kruīzu kuģu pieturas punkta attīstību. Tāpēc Liepājas SEZ pārvalde šā gada augustā iestājās Starptautiskajā Kruīza līniju asociācijā (Cruise Lines International Association) ar mērķi nākotnē piesaistīt Liepājai arī citus kruīza kuģus.

Daudz tiek strādāts arī pie tūrisma piedāvājuma paplašināšanas un augsta servisa nodrošināšanas. Kā vēsta Centrālās statistikas pārvaldes dati, Liepāja joprojām ir trešā populārākā pilsēta, ko izvēlas apmeklēt tūristi, uzreiz aiz Rīgas un Jūrmalas, un pēdējo divu gadu laikā Liepājas pilsētā vērojams viesu pieaugums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!