Franču mākslinieks ar pseidonīmu Al Sticking Liepājas Ziemeļu fortos radījis emocionālu mākslas darbu – sirmgalves portretu. Tā kā Ziemeļu forti ir ļoti iecienīts apskates objekts, šis mākslas darbs piesaistīs vēl vairāk interesentus.

"Liels paldies franču māksliniekam Al Sticking. Al apceļo Eiropas vēsturiskās vietas un meklē īpašus stāstus, kurus attēlot savos darbos. Uzzinot par Liepāju, mākslinieks bija drošs, ka īpašu stāstu atradīs arī šeit. Apmeklējot Sv. Annas baznīcu, viņš satika sirmgalvi, kuras dzīvesstāsts aizkustināja tik ļoti, ka viņš vēlējās sievieti attēlot ainaviskā gleznā," teikts Liepājas pilsētas "Facebook" profilā.

Mākslas darbs tapis sadarbībā ar Liepājas pašvaldību.

Ziemeļu forti ir Liepājas cietokšņa sastāvdaļa un atrodas Karostā. Cietoksnis tika būvēts 19. gadsimta beigās, 20. gadsimta sākumā, lai pasargātu Liepājas jūras kara bāzi iespējamā ienaidnieka uzbrukuma gadījumā. Nocietinājumu sistēma apjoza visu pilsētu.

Karosta ir lielākā vēsturiskā militārā teritorija Baltijā, kas aizņem aptuveni trešdaļu Liepājas teritorijas tās ziemeļu daļā. Karosta būvēta 19. un 20. gadsimta mijā kā Krievijas impērijas militārā bāze, un šodien te pilsētvidē savdabīgi savijas cariskās Krievijas militārā elegance un padomju militārisma robustums. Tā var patikt, var arī nepatikt, bet noteikti neatstāj vienaldzīgu, zina teikt paši liepājnieki. Ja plāno turp doties, šajā rakstā uzzināsi, kāpēc Karosta ir unikāla Latvijā, Baltijā un visā Eiropā, kā arī izlasīsi par apskates vietām šajā kādreiz militarizētajā teritorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!