Foto: Kadrs no video
Pie Havaju salās esošajiem Kipu ūdenskritumiem (Kipu Falls) meklējams, iespējams, pasaulē bīstamākais baseins jeb līcis, kur peldēties. Vietējie saka, ka tur iespējams vai nu peldēt, vai mirt, bet bieži arī abi kopā, jo trakojošais ūdens mēdz paņemt arī labu peldētāju dzīvības. Šo vietu mēdz dēvēt par "Nāves baseinu", raksta "Indiatimes".


Mainoties gadalaikiem, arī putojošo viļņu spēks uzbango un nosacītā peldvieta Kauai salas dienvidos pārvēršas par īstu elli, kas pārgalvīgākos piedzīvojumu meklētājus gan vilināt vilina. Leģendas vēsta, ka pret vietējiem ļaudīm, kas ar cieņu izturas pret dabu un tās varenību, "Nāves baseins" vienmēr bijis vēlīgs, un vienīgās dzīvības, kas tur zaudētas, bijušas pārgalvīgo tūristu.

Lūk, nervus kutinošs video, kas sociālajos tīklos jau kļuvis ļoti populārs, ilustrē šīs vietas neparasto spēku labāk par tūkstoš vārdiem.

Jāpiebilst, ka pie Kipu ūdenskritumiem ir vēl vairāki bīstami baseini, kuros piedzīvojumu meklētāji metas no klintīm. Diemžēl šādi piedzīvojumi bieži beigušies ļoti nelaimīgi, un vietējo zemju īpašnieki pat iesūdzējuši tiesā ceļvežu izdevējus, kas šīs vietas reklamējuši kā izcilas peldēšanai.

Pirms dažiem gadiem vietējām varasiestādēm pat bijusi iecere šeit ar likumu apstiprināt tiesības piedzīt izdevumus, kas radušies nāves vai ievainojuma gadījumā, tieši no ceļvežu izdevējiem, tomēr likumu pieņemt nav izdevies, jo izdevēji ļoti stingri iebilduši pret šādu ieceri, raksta "The Huffington Post". Tomēr vietējais tūrisma birojs pēc šīs kampaņas tā iebiedēts, ka no ceļvežiem vispār izslēdzis šīs vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!