Holašovice ir ciems Dienvidčehijā, 153 kilometrus uz dienvidiem no Prāgas, kas tiek uzskatīts par vienu no skaistākajiem un arhitektoniski vērtīgākajiem valstī, zina stāstīt Čehijas tūrisma aģentūra "CzechTourism".

1998. gadā Holašovice tika iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Ciems ir slavens ar t.s. Dienvidbohēmijas lauku baroka stila unikālajām ēkām, kas celtas deviņpadsmitā gadsimta beigās. Viss sāka attīstīties, kad tika dekorētas māju fasādes, un ikviens centies pārspēt kaimiņu, radot arvien detalizētākas un interesantākas ēkas, ko līdz pat šodienai apbrīno tūristi no visas pasaules. Ciems nav tipisks brīvdabas muzejs, jo lielākā daļa māju visu laiku ir apdzīvotas.

Ekskursijas Holašovicē laikā uzzināsiet, kā Čehijā izskatījās lauku dzīve un saimniekošana līdz pat 20. gadsimta pirmajai pusei. Te var apmeklēt podnieku darbnīcu, kur katrs pats var izveidot savu oriģinālo podu, krūzi, glāzīti vai durvju plāksnes ar uzvārdu vai mājas numuru, bet tas viss tiek dekorēts ar Dienvidbohēmijas tradicionālajiem motīviem.

Visu gadu šeit notiek daudz pasākumu, bet slavenākais ir jūlijā svinētie "Holašovices svētki" ar amatniecības tirdziņu un bagātīgu kultūras programmu (2017. gada 21. – 23. jūlijs).

Vairāk informācijas: www.czechtourism.com un www.holasovice.eu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!