Foto: Alvits Grīvnieks

Īsta ziemas pasaka šajās dienās valda Alūksnes pusē, kur uzsnigusi prāva sniega kārta, kas pilsētas dekorus un Ziemassvētku eglīti izdaiļo īpaši krāšņu. Ko svētku laikā iespējams apskatīt Alūksnes pusē?

Zināms, ka Alūksnē, tāpat kā pārējās tālāk uz ziemeļiem esošajās pilsētās, tumsa pienāk ātrāk nekā citviet. Tāpat ir arī ar gadalaikiem – šajā kontrastu pilsētā sezonu maiņa ir daudz izteiktāka nekā citur Latvijā. Alūksnē ne tikai dzimst rudens, bet arī ar pamatīgu sniega kārtu iestājas ziema. Izņēmums nav arī šis gads, kas alūksniešus pārsteidzis ar bagātīgu sniega segu, padarot to par īstu Ziemassvētku pasaku pilsētu.

Foto: Alvits Grīvnieks

Šogad alūksniešus visvairāk priecē greznā centrālā egle, kas novietota pie Alūksnes tūrisma informācijas centra un Bībeles muzeja ēkas. Atrodoties blakus pilsētas galvenajai ielai, tā ir pavisam netālu no Evanģēliski Luteriskās baznīcas. Tas ļauj egles apskati apvienot ar baznīcas apmeklējumu, kas ir viena no Alūksnes vizītkartēm.

Foto: Alvits Grīvnieks

Savukārt Alūksnes Jaunā pils un tai apkārt esošais muižas parks ieguvuši debesu valstības nokrāsas. Grezno parku un tur izvietotās mazās arhitektūras formas tumšajā laikā apdzīvo un ar spilgto gaismu apspīd parkā novietotie iluminējošie eņģeli, kas ļauj ikvienam naksnīgo pastaigu cienītājam justies droši un patīkami. Arī citās vietās pilsētā svētku rotājumi saistīti ar enģeļiem – tie izvietoti teju visos laternu stabos, sagaidot un pavadot mājiniekus un pilsētas viesus.

Foto: Alvits Grīvnieks

Ziemas periodā Alūksnes iedzīvotājiem sasildīties un uzlabot garastāvokli lieliski palīdz kāds karsts un gards dzēriens, kas var būt pagatavots gan vienkāršs un nevainīgs, gan arī ar nelielu alkohola piedevu, salīgākajiem. Šo dzērienu 10. decembrī pulksten 18 Alūksnes Kultūras centrā prezentēs visā pasaulē zināmais latviešu bārmenis Inguss Reizenbergs. Vairāk informācijas www.aluksne.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!