Sapņojat par kruīza braucienu, bet baidāties no jūras slimības? Tas ir iespējams, ja dosieties uz Dienvidkoreju!

Visai īpatnēju "kruīzu" var izbaudīt Dienvidkorejas "Sun Cruise Resort & Yacht" centrā Jeongdongjin pilsētā. Šī ir viena no Dienvidkorejas populārākajām saullēkta sagaidīšanas vietām Jaunajā gadā, tomēr pēdējā laikā tūristu bari uz šejieni dodas cita iemesla dēļ.

Jeongdongjin pilsētas piekrastē paveras skats, kuram ir visai grūti noticēt. Pašā jūras krastā, augstas klints galā ir uzcelta viesnīca, kas no ārpuses izskatās kā īsts kruīza kuģis. Skatoties no malas, šķiet, ka kuģi uz šejieni būtu atnesis milzīgs cunami vilnis. Viesnīca tika atvērta 2002. gadā un tās galvenais mērķis bija ļaut izbaudīt kruīza priekus arī tiem, kam nav tik daudz naudas, lai dotos šādā dārgā ceļojumā pa jūru.

Viesnīca-kuģis ir 165 gara un 45 metrus augsta un tās svars sasniedz 30 000 tonnas. Sun Cruise viesnīcā ir 211 numuriņi, rietumu un korejiešu virtuves restorāni, naktsklubs, karaoke bārs, jūras ūdens baseins, golfa laukums un sporta zāle - viss, kas atrodams uz parastiem kruīza kuģiem, izņemot kuģa šūpošanos un jūras slimību. Lai gan jūra ir vien pāris metru attālumā, uz viesnīcas klāja tiek atskaņotas arī putnu un viļņu skaņas, lai radītu pēc iespējas ticamāku iespaidu par braucienu jūrā.

Sun Cruise ir pasaulē pirmā šāda veida viesnīca, kas nu ir kļuvusi par milzīgu tūristu magnētu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!