Foto: Kokneses TIC arhīvs
Ziedošais maijs rit pilnā sparā – Koknesē šis mēnesis tiek saistīts ar Daugavas dižā iemītnieka sama modināšanu, kad ar krāšņiem pasākumiem un Tvīda braucienu tiek atzīmēti tradicionālie Sama modināšanas svētki. 2018. gadā jestrās svinības norisināsies 19. maijā.

Svētku rosība sāksies jau rīta agrumā ar pavasara gadatirgu Blaumaņa un Parka ielās, bet Kokneses parks būs galvenā svētku mājvieta. Turpinot veiksmīgi iesākto sadarbību, amatnieku tirdziņā līdzās vietējiem amatniekiem varēs sastapt sava amata meistarus no Pluņģes, Rokišķiem un Jēkabpils, bet laukumiņā pie "Fauna galvas" un skulptūras "Mūžībai" dienas pirmajā pusē koncertēs novada pašdarbnieki un viesu kolektīvi no Lietuvas un Krustpils. Jauno paaudzi svētkos gaidīs piepūšamās atrakcijas, kā arī citas sportiskas un radošas aktivitātes.

Retro tērpu un velosipēdu parāde jeb iecienītais Tvīda brauciens pulksten 12 sāksies Blaumaņa laukumā (reģistrēšanās braucienam no pulksten 11), bet noslēgsies Kokneses parkā pie skulptūras "Mūžībai", kad būs īstais brīdis pamodināt galveno svētku gaviļnieku.

Foto: Kokneses TIC arhīvs

Kokneses parkā ar dažādām aktivitātēm būs apdzīvots katrs stūrītis, tāpat būs iespēja gardi pamieloties ar sama zupu, kā arī darbosies vietējie ēdināšanas uzņēmumi. Par neatņemamu svētku sastāvdaļu kļuvis Mūku futbols ar uzticīgo līdzjutēju pulku, kas norisināsies arī šajā reizē.

19. maijs ir Starptautiskā Hanzas diena, tāpēc arī Kokneses parkā mājos viduslaiku noskaņa gluži kā mazā Livonijas pilsētiņā.

Pulksten 19.30 pie skulptūras "Mūžībai" sāksies Nepieradinātā folka orķestra koncerts "Septītais kontinents", bet pēc koncerta varēs noskatīties vēsturisko filmu "Baltu ciltis". Lai sams būtu godam sumināts, Kokneses parkā pie skulptūras "Mūžībai" zaļumballi spēlēs grupa "Netīšām blice".

Plašāka informācija par pasākumu meklējama www.koknese.lv vai www.visitkoknese.lv.

Apskates vērtas noteikti ir gan Kokneses pilsdrupas, gan arī Likteņdārzs. Plašāk par šiem objektiem lasi te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!