Foto: Privātais arhīvs

Anastasija Bosiha un Vladimirs Žilkins atgriezušies no Maskavas ar "Kristāla virsotni". Tā sauc ikgadējo prēmiju, ko pasniedz pazīstams Krievijas resurss, kas apvieno visus aktīva tūrisma veidus – portāls Risk.ru

Rīdzinieki ieguva pirmo vietu nominācijā "Gada Outdoor projekts" par gada sākumā realizēto projektu "Lielais Himalaju ceļš 110 dienās!". Kopā tika pasniegtas balvas piecās nominācijās.

23. februārī Anastasija Bosiha un Vladimirs Žilkins pameta Rīgu un atgriezās no Nepālas tikai 25. jūnijā. Četros mēnešos viņi nogāja 1700 kilometrus ar kopējo augstuma kāpinājumu 90000 metri, pieveica vairākas kalnu pārejas visgarākajā trekinga maršrutā pasaulē. Maršruts bija tuvu visiem Nepālas astoņtūkstošniekiem, gāja cauri vairākām pārējām un upēm, augstajiem plato un mazapmeklētām ielejām.

Par savu svarīgo misiju Anastasija un Vladimirs uzskatīja informācijas savākšanu par to, kā patstāvīgi organizēt pārgājienu maz izpētītajā Lielā Himalaju ceļa Nepālas posmā, neizmantojot gidu un vadītāju pakalpojumus.

"Mēs ļoti priecājamies, ka esam vinnējuši "Kristāla virsotni". Tas nozīmē, ka profesionāļi mūs pamanīja un mūsu pieredze noderēs citiem," atzīmēja Vladimirs Žilkins.

Par abu ceļotāju plāniem jau iepriekš esam rakstījuši. Vairāk lasiet šeit.

Ekspedīcijas oficiālā mājaslapa: ght-nepal.com

Abi ekspedīcijas dalībnieki ir pieredzējuši ceļotāji. Vladimirs Žilkins nodarbojas ar aktīvo tūrismu kopš 2001. gada. 14 gadu laikā viņš ir piedalījies daudzos kalnu pārgājienos Alpos, Tatros, Atlasa kalnos, Hibīnos, Kaukāza kalnos, Pamirā, Andos, Balkānos, Karpatos, Urālos. Vladimiram ir kalnu kāpēja pieredze arī virsotnēs augstāk par 6000 metriem. Viņš ir organizējis un piedalījies vairāk nekā 100 ceļojumos – ekspedīcijās, kalnu un slēpošanas pārgājienos, pārgājienos pa tuksnesi, nobraucienos pa upēm un velotūrēs. Visvairāk Vladimiram patīk kalnu pārgājieni un pārgājieni ar slēpēm.

Otra ekspedīcijas dalībniece Anastasija Bosiha nodarbojas ar aktīvo tūrismu kopš 2006. gada, bet ar alpīnismu – no 2010. gada. Kopš tā laika kāpusi dažādos pasaules kalnos – Alpos, Pirenejos, Atlasa kalnos, Tatros, Hibīnos, Kaukāza kalnos, Sajānos, Pamirā, Fanu kalnos, Tjanšanā, Himalajos. Organizējusi un piedalījusies vairākos pārgājienos, kā arī viņai ir pieredze ilgstošajos individuālajos pārgājienos. Viņas kontā ir vairāk nekā 40 virsotņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!