Tūristu no Latvijas vēlme doties uz citiem Ēģiptes kūrortiem, tostarp Hurgadu, nav mazinājusies, pastāstīja aptaujātie tūroperatoru un tūrisma aģentūru pārstāvji.

Tūroperatora "Novatours" pārstāve Laima Melkina norādīja, ka pēc "Novatours" rīcībā esošās informācijas cenas Ēģiptes kūrortos nav mainījušās.

""Novatours" nodrošina ceļojumus arī uz Hurgadu Ēģiptē, kas ir populārākais Sarkanās jūras kūrorts. Situācija šai galamērķī tiek vērtēta kā stabila, un ceļojumi uz Hurgadu norit tāpat kā līdz šim, kā arī turpinās ceļojumu pārdošana uz šo kūrortu. Šobrīd nekas neliecina par ceļotāju intereses samazināšanos – ceļojumi uz Hurgadu ir tikpat pieprasīti kā iepriekš," sacīja Melkina.

Tostarp viņa uzsvēra, ka par kopējām izmaiņām ceļotāju interesē par šo galamērķi gan ir pāragri spriest.

Savukārt tūroperatora "TezTour" pārstāve Marina Ulanova sacīja, ka, visticamāk, tūristu piesaistei viesnīcu un pakalpojumu cenas Ēģiptē tiks samazinātas.

Arī viņa norādīja, ka tūristu vēlme doties uz Hurgadas kūrortiem nav mazinājusies. "To mēs redzam pēc veiktajām rezervācijām. Patlaban no visām veiktajām rezervācijām 70% ir uz Hurgadas kūrortiem," piebilda Ulanova.

Arī ceļojumu aģentūras "Vanilla Travel" direktore Inga Kavaca sacīja, ka tūristi no Latvijas ir ar mieru doties uz citiem reģioniem un izrāda interesi par atpūtu citos Ēģiptes reģionos. "Kaut gan izvēle nav īpaši plaša, jo silts ir pie Sarkanās jūras, un uz šo reģionu tad arī visvairāk ceļotāju vēlas doties, ar mērķi atpūsties pie siltas jūras un iegūt savu devu saules siltuma," atzina Kavaca.

Viņa arī norādīja, ka faktiskā situācija par cenu izmaiņām, slēgtiem reģioniem un atvērtiem reģioniem tūristiem būs zināma apmēram divu nedēļu laikā.

Jau rakstījām, ka 31.oktobrī pēc pacelšanās no Šarm eš Šeihas lidostas Ēģiptes Sīnāja pussalas ziemeļos nogāzās ar zīmolu "Metrojet" strādājošās Krievijas aviokompānijas "Kogalimavia" lidmašīna "Airbus A-321" ar 217 pasažieriem un septiņiem apkalpes locekļiem, kas veica čārterreisu uz Sanktpēterburgu, un katastrofā gāja bojā visi 224 aviolainerī esošie cilvēki.

Reisa pasūtītājs bija Krievijas tūroperators "Brisco". Pirms nogāšanās lidmašīna zaudēja sakarus ar gaisa satiksmes kontroli. Katastrofas iemesli vēl nav noskaidroti, bet ir izteikti apgalvojumi, ka lidmašīnas nogāšanās iemesls bija terorakts.

Vēstīts arī, ka Latvijas Civilās aviācijas aģentūra drošības apsvērumu dēļ nolēmusi uz nenoteiktu laiku aizliegt lidojumus uz Ēģiptes kūrortpilsētu Šarm eš Šeihu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!