Kā ziņo vācu laikraksta "Berliner Morgenpost" interneta vietne, nakti no 15. uz 16. janvāri vairāki simti berlīniešu bijuši gatavi pavadīt stāvot rindā, lai pirmie tiktu pie jaunajām, ierobežotā daudzumā ražotajām "braucamkurpēm". To dizainā izmantots materiāls, kāds ir jau gadiem lietots sabiedriskā transporta krēslu pārvilkšanai. Lai arī krosenes kādam var šķist nemodernas, tās savam īpašniekam kalpos ne tikai kāju apaušanai, bet arī kā gada braukšanas biļete sabiedriskajā transportā.

Jaunās sporta kurpes bija iespējams nopirkt divos transporta uzņēmuma "BVG" veikalos no pulksten 10. Tās tapušas sadarbībā ar sporta preču ražotāju "Adidas" un kalpos par sabiedriskā transporta biļeti līdz 2018. gada beigām, bet ar noteikumu, ka tās braucējam tiešām ir kājās. 16. janvāra agrā rītā pie veikala Kroicbergā rindā stāvējuši vairāki simti kroseņu tīkotāji, novērojis "Morgenpost", turklāt daži no viņiem aukstumā, sniegā un vējā pavadījuši jau 24 stundas.

Kurpes ar tajās iestrādāto braukšanas biļeti saražotas 500 eksemplāros, un katrs pāris maksā 180 eiro. Interesanti, ka vairāksolīšanas vietnē "Ebay" jau parādījušies piedāvājumi, kur kurpju sākumcena ir 600 eiro. Jāpiebilst, ka gada braukšanas biļete Berlīnes sabiedriskajā transportā atkarībā no braukšanas zonas pilsētā maksā sākot no 809 eiro.

Jaunās sporta kurpes, kas tapušas sadarbībā ar "Adidas", ir tikai viena no Berlīnes sabiedriskā transporta uzņēmuma aktivitātēm. Izveidota vesela apģērbu un suvenīru līnija vilcienu krēslu drēbes krāsās. Savukārt nesen, piemēram, metro līnijā "U2" ar koncertu uzstājās arī slavenā mūziķu grupa "U2".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!