Foto: Kristaps Liepiņš

Vai tev nekad nav šķitis dīvaini, ka Latvijā nav kalnu, pat ne īsti monolītu klinšu, kurās varētu trenēties kalnos kāpēji, bet tomēr ir alpīnisti no Latvijas, kuri dodas uz lieliem kalniem visā pasaulē, turklāt, lai kāptu gan augstkalnos, gan patiešām tehniski sarežģītās kalnu virsotnēs?

Lūk, neliels ieskats vienā no treniņiem! Latvijā pazīstami alpīnisti Kristaps un Kristīne Liepiņi savos sociālo tīklu kontos publicējuši bildes un video par to, kā viņi gatavojas lielo sienu (Big Wall) kāpšanai.

Abi alpīnisti kopā pievarējuši jau vairākus šādus maršrutus Omānas kalnos Arābijas pussalā un Peru Baltajos Kordiljēros Dienvidamerikā. Pie šāda veida kāpieniem parasti tiek pieskaitītas klinšu sienas, kuru augstums ir tuvu kilometram. Tāds augstums visbiežāk nav pārvarams vienā dienā, līdz ar to uz vertikālas sienas var nākties arī nakšņot. Kā tas iespējams? Tas jāapgūst treniņos. Un tam lieliski noder pat tās, ne pārāk augstās, klinšu kāpšanas un alpīnisma treniņu vietas, kuras Latvijas kalnos kāpēji izmanto savos ikdienas treniņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!