Vīne ir brīnišķīga kultūras pilsēta un tajā var iepazīt ne vien Lipicas zirgus vai nobaudīt Vīnes šniceli, bet te ir arī daudz citu izklaides iespēju un milzum daudz vienkārši apburošu vietiņu, kas pelnījušas ceļotāja uzmanību.

Ja vēlaties patiešām sajust īsto Vīni, tad ir vērts atrast balansu starp obligātajām izklaides vietām pilsētām, slēptajiem dārgakmeņiem un iestādēm, un starp iemīļotajām vietām. Barbara Kakao, Vīnes iedzīvotāja un bloga Vienna-Unwrapped autore, stāsta par 10 viņas iemīļotākajām vietām, kuras obligāti jāapmeklē, esot Vīnē.

Pavizinieties ar velosipēdu pa Ringštrāsi


Centrālais bulvāris caurvij visu vēsturisko pilsētas centru - uz tā izvietots liels skaits savrupmāju un valsts ēku. Lai pa šo ielu varētu pavizināties ar velosipēdu vai ar tramvaju būs nepieciešama vien kāda pusstunda. Te izvietoti vairāki velosipēdu nomas punkti un šī izklaide izmaksās divus eiro. Savā velobraucienā nepalaidiet garām Vīnes operu, Mākslas muzeju un Dabas muzeju, parlamenta ēku, Rātsnamu, Vīnes universitāti un Mūsdienu mākslas muzeju. 2015.gadā Ringštrāse svinēs 150 gadu jubileju - plānotas svinīvas un īpaši notikumi.

Apmeklējiet Šēnbrunnas pili un tās dārzus


Baroka stilā celtā Hābsburgu vasaras rezidence atdzīvina Austrijas impērisko pagātni. Pilī tiek piedāvāta neliela ekskursija - izmantojiet šo iespēju, uzziniet par pili un to, kas atrodas tās 40 zālēs daudz, daudz vairāk. Aplūkot ar zeltu dekorētos griestu paneļus, ķīniešu porcelānu, milzīgus gobelēnus ar samta apdari un masīviem pušķiem var, protams, arī bez ekskursijas vadītāja. Brīnišķīgie baroka dārzi sniegs vizuālu baudu, savukārt strūklaku murdoņa un putnu čalas - būs bauda ausīm.

Palūkojieties uz pilsētu no otrā pasaules kara laikā celta torņa


Foto: Wikipedia

Nav nekādas jēgas pirmā Vīnes apmeklējuma reizē doties uz akvāriju, ja vien tas nav Haus des Meeres, kas izvietots kādreizējā pilsētas gaisa aizsardzības, Luftwaffe, tornī, kurā Otrā pasaules kara laikā bija izvietota viena no sešām pretlidaparātu baterija. Tolaik torņa apdzīvotāji ar naidu raudzījās uz tiem, kuriem vislabākais skats uz pilsētu bija caur bumbu lūkām. Šodien vislabākais skats uz Vīni paveras no paša torņa. Ja esat izsalkuši - tepat ir arī kafejnīca un restorāns.

Nobaudiet pīrāgus 'Orlando di Castello'


'Orlando di Castello' ir ne tikai viena no pilsētā labākajām kūkotavām, bet arī viena no iecienītākajām Vīnes iedzīvotāju tikšanās un sarunu vietām pēc darba vai brīvdienās. Viesus šeit uzņem divās zālēs - viena no tām iekārtota ultra mūsdienīgā stilā, otra - daudz mājīgāk un ērtāk iekārtota, kā radīta ilgām, dvēseliskām sarunām.

Iepazīsties mūsdienu Vīni Muzeju kvartālā


Šis muzeju komplekss atrodas kādreizējos imperatora staļļos un turklāt te ir viena no augstākajām muzeju koncetrācijām uz vienu kvadrātmetru. Kvartāls ir 60 tūkstošu kvadrātmetru liels. Turklāt tam piemīt īpaša, bohēmiska aura. Īpašo noskaņu šeit rada, tas, ka Muzeju kvartāls Vīnē ir ne vien muzeji, Ludviga fonda Mūsdienu mākslas muzejs, Leopolda muzejs un Kunsthalle Wien, bet te ir arī pilnīgi visas atpūtai nepieciešamās ērtības, ieskaitot brīnišķīgas kafejnīcas.

Pasēdiet Zigmunda Freida iecienītajā vietā Café Landtmann


Café Landtmann vienmēr ir bijusi kulta vieta, kurā var satikt zināmus politiķus, žurnālistus, profesorus no universitātes ceļa otrā pusē. Pievienojiet arī sevi apmeklētāju sarakstam un pamēģiniet dabūt sev galdiņu tālākajā labajā stūrī - iemīļoto Zigmunda Freida vietu.

Aplūkojiet vēsturiskās Pawlatschen ēkas no iekšpuses


Foto: Wikipedia

Uz vēsturiskajām Vīnes Pawlatschen ēkām vislabāk raudzīties no dziļumiem, un, ja reiz tie nav gadsimtu dziļumi, tad vismaz no ēku pagalmu dziļumiem. Vien retais tūrists, drīzāk pat nejauši iemaldījies tūrists, sastopams šajos klusajos pagalmos. Tātad, jums ir visas iespējas mirīgi paskatīties uz ēkām, kas bijušas galvenais miteklis vienkāršiem ļaudīm Mocarta un Napaleona laikā. Un šeit var arī nedaudz atvilkt elpu no lielpilsētas trokšņa.

Nobaudiet desiņas Hoher Markt


Vīne izdaudzināta savu brīnišķīgo desiņu dēļ, un, ja jūs esat izsalkuši - labāku uzkodu par desiņām visā pilsētā neatrast. Atrast desiņu porciju pilsētā nebūs grūti, taču vislabākās, ko ļoti labi zina vietējie, bet ne tūristi, pasniedz Hoher Markt pilsētas centrā. Pie Vīnes operas desiņu kvalitāte ir nedaudz zemāka - ticiet!

Apmeklējiet koncertu


Skaidrs, ka Vīnē nav bijis tas, kas nav aizgājis uz klasiskās mūzikas koncertu. Bet nesteidzieties pāršķirt šo lappusi! Vīne izdaudzināta ne jau vien klasiskās mūzikas skatuves, bet arī lieliskas džeza skatuves dēļ, turklāt izslavēta arī kā elektroniskās mūzikas meka Centrālajā Eiropā. Labākie klubi, kas spēlē "elektroniku", "Grelle Forelle" un "Tuesday Techno Club".

Iedzeriet vīnu


Austrijas vīns nav tik populārs kā franču vai spāņu, bet tas nav slikts. Valstī ir virkne lielisku vīna dārzu, bet, ja reiz nav vēlmes doties vīna tūrē, tad turpat Vīnes pievārtē, gluži vai piepilsētā, tiek darīts pats labākais galvaspilsētas vīns - Nussberg. Tā, ka droši dodieties uz Grincingu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!