Foto: Publicitātes foto

Dziļi mežu ielokā Ziemeļkarolīnas štatā, ASV, paslēpusies pasaku grāmatas ilustrācijai līdzīga un nedaudz amizanta Hobitu māja. Tā neatstāj vienaldzīgos, jau paraugoties uz fotogrāfijām vien, bet, pārkāpjot mājiņas slieksni, liek acīm ieplesties vēl plašāk, jo nelielajā namiņā ir viss, ko vien sirds var vēlēties. Turklāt tajā brīvdienas var pavadīt ikviens.

Hobitu māja savu nosaukumu izpelnījusies tādēļ, ka it visā atgādina rakstnieka Džona Ronalda Rūela Tolkīna darbos iedzīvināto būtņu – Hobitu – namiņus, tikai lielāk. Kādam citam gan tā var atgādināt pasaku pili, jo, ja vien maciņš to ļauj, dod iespēju tur apmesties un iemantot hobitu brīnumainās spējas paslēpties, nozūdot no ļaužu acīm un ikdienas steigas, bet baudot visas civilizācijas ērtības.

Mājai ir trīs stāvi. Kāpnes ar uzmundrinošiem un gaišiem uzrakstiem uz katra pakāpiena ved uz pirmo stāvu. Pilnā aprīkojumā un omulīgi iekārtotā virtuve ļauj nesteidzoties gatavot vakariņas, ik pa laikam atpūšoties pie kamīna un vērojot kādu televīzijas pārraidi pa platekrāna televizoru. Turpat pie mājas atrodas arī grils un karsta burbuļvanna, kas ļauj pilnvērtīgi izbaudīt dabas elpu un romantiku visos gadalaikos. Otrajā stāvā atrodas guļamistaba, vannas istaba, kā arī balkons ar brīnišķīgu skatu, kas liks aizmirst visas ikdienas rūpes. Savukārt mājas trešajā stāvā sava telpa atvēlēta bērniem – tur atrodas no koka veidota divstāvu gulta, kā arī šūpulītis vismazākajam hobitu mājas miera baudītājam.

Mājā, tāpat kā hobitos, „slēpjas vairāk kā acs spēj ieraudzīt”. To apvij maģiska aura, kura, šķiet, iemājojusi katrā koka dēlītī, teikts tās aprakstā dažādos tūristiem domātos naktsmītņu meklēšanas portālos. Šādā sapņu mājā apmetoties uz ilgāku laiku, šķiet, varētu iemantot arī citas hobitiem piemītošās iezīmes – mazliet apaļīgu augumu un miermīlīgumu, jo it nekas tur nemudina steigties un satraukties – tieši pretēji.

Mājas cena par nakti ir sākot no 264 dolāriem jeb 237 eiro, izmaksas ir atkarīgas arī no uzturēšanās ilguma, cilvēku, kā arī mājdzīvnieku skaitu. 

Ir pieejami arī īpašie piedāvājumi, ja hobitu māju iznomā ilgākam laikam, piemēram, var papildus saņemt arī Kalnu Atklāšanas Pasi, kas ietver dažādas aktivitātes, jo māja atrodas netālu no slēpošanas trases un citām aktīvas atpūtas pavadīšanas iespējām. Visu nepieciešamo informāciju var uzzināt šeit.

http://www.map-embed.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!