Foto: Shutterstock

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic 30. oktobrī atklās ziemas sezonu, solot uzlabotu lidojumu grafiku ziemas brīvdienu maršrutiem. Par godu šim notikumam "airBaltic" nosaucis savus populārākos ziemas brīvdienu galamērķus.

Minhene

Foto: Reuters/Scanpix

Minhene ir Vācijas trešā lielākā pilsēta, kā arī Vācijas federālās zemes Bavārijas galvaspilsēta. Minhene apbur ar savām tautiskajām tradīcijām, izcilu arhitektūru un mūsdienīgu noskaņojumu. Ziemā Minhene ir arī lieliska vieta, kur uzsākt Alpu slēpošanas ceļojumu, jo tā atrodas vien nedaudz vairāk nekā stundas brauciena attālumā no labākajiem ziemas sporta kūrortiem Alpos.

Minhenē interesants apskates objekts ir arī BMW centrs, kas ir veltījums vienai no pasaulē vislabāk pazīstamajām automobiļu markām. Šis gan nav BMW galvenais birojs vai muzejs. Drīzāk tā ir izstāžu zāle visjaunākajiem BMW automobiļiem! Pat ja neesat autolietu fans, pati grandiozā ēka vien ir tā vērta, lai šo vietu apmeklētu.

Tāpat nav nozīmes - esat ar reliģiju tuvāk pazīstams vai nē – arī Asama baznīca ir objekts, kas Minhenē jāredz. Tai ir gan arhitektūras, gan vēsturiska vērtība. Baznīca ir īstens baroka laika meistardarbs, kurā katru collu klāj ornamenti un rotājumi.

Vēl viena savdabīga un unikāla lieta, kā citur nav, ir sērfošana Eisbahā – šajā vietā ir dzimusi upju sērfošana, kas diezgan neparasts sporta veids. Viļņi šeit, starp citu, ir mākslīgi. Pipariņu šim sporta veidam piešķir fakts, ka šajā vietā ir oficiāli aizliegts peldēties. Atkarībā no laikapstākļiem – sērferi šeit rosās visos gadalaikos.

Vairāk par Minhenes apskates objektiem ziemā lasiet šeit.

Milāna

Foto: AFP/Scanpix

Cīrihe

Foto: Shutterstock

Poprada

Foto: Shutterstock

Tbilisi

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!