Foto: Publicitātes foto
Preiļu un Riebiņu novada tūrisma piedāvājums jaunajā sezonā pārsteigs pat pieredzējušus ceļotājus – degustācijas, neparasti mājdzīvnieki un vēl citi jaunumi jau gaida sezonas atklāšanu. Lūk, dažas neparastas lietas, ko jau maijā varēs izbaudīt šajā Latgales mazpilsētā un tās apkārtnē.
Foto: Publicitātes foto

Šīs sezonas jaunums vasaras terases kafejnīcā "Pampūkas" būs siera "Čedars" saldējuma degustācija grupai (sākot no četriem cilvēkiem), iepriekš piesakoties. Piedāvājumā ietilpst siera ''Čedars" saldējuma un trīs veidu siera "Čedars" degustācija, kafija, kakao vai kāds cits bezalkoholisks dzēriens, ka arī stāstījums par to, kāpēc Preiļi ir siera galvaspilsēta, par sieru "Čedars" un citām intresantām lietām.

Foto: Publicitātes foto

Degustācijas ilgums – apmēram pusstunda. Cena vienai personai – 3 eiro.
Iepriekšēja pieteikšanās un vairāk informācijas šeit.

Foto: Publicitātes foto

Vīngliemeži jau ir pamodušies un gliemežu audzētājs, "Ošu māju" saimnieks un labs stāstnieks jau gaida tūristus ciemos, lai ne tikai pastāstītu par vīngliemežu dzīvi, piedāvātu degustācijas, bet tagad arī ļautu izbaudīt SPA procedūru – vīngliemežu masāžu sejai. Tas nav nekāds joks, stāsta tūrisma informācijas centrā.

Saimnieks pastāstīšot arī to, kāpēc āda kļūst jaunāka pēc šādas procedūras. SPA procedūra ilgst 15 minūtes un tās cena ir 10 eiro. Iepriekšēja pieteikšanās un vīngliemežu audzētavas kontaktinformācija šeit.

Foto: Publicitātes foto

Preiļu novadā pie Pelēču ezera darbu uzsākusi arī jauna naktsmītne – kempings "Duni". Nesteidzīga atpūta Pelēču ezera krastā ģimenei ar bērniem, makšķerēšanas, peldēšanas, ogošanas un sēņošanas prieku baudītājiem. Piedāvā angļu tipa vagoniņu ar sešām pamatgultas vietām un divām papildu gultas vietām, iespēja ielikt arī matračus. Labiekārtota ugunskura vieta, āra nojume vakarēšanai. Labiekārtota peldvieta, neliels, sekls dīķis bērniem, bērnu pludmale ezerā, parastā laiva, motorlaiva, makšķeres – tas viss sagaida atpūtniekus. Netālu māja, kur pieeja elektrībai. Par papildu samaksu netālu iespējams sakurināt arī īstu lauku pirtiņu.

Sezonā pieejamas meža zemenes, mellenes, brūklenes, dzērvenes, sēnes. Laba pastaigu vieta gar Pelēču ezeru, miers, klusums.

Kā atrast? Preiļi-Daugavpils šoseja; Preiļi – 13 kilometri, Pelēči – 3 kilometri. Vairāk informācijas seit.

Vairāk par Preiļu un Riebiņu novada tūrisma piedāvājumu mājaslapās: www.visitpreili.lv vai www.visitriebini.lv .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!