Foto: LETA
Vai brīvdienās jums patiešām katrai dienai nepieciešams cits džinsu pāris? Taupiet vietu, taupiet spēkus bagāžas pārvietošanai un, ja plānojat ceļot lidmašīnā, centieties iztikt vien ar vieglu rokas bagāžas somu, raksta "News.com". Lūk, septiņas lietas, kuru ņemšanu līdzi ceļojumā būtu nopietni jāapsver. Mazāk mantu nozīmē lielāku komfortu, mazāk raižu, vieglāku pārvietošanos un, protams, patīkamākas brīvdienas.

1. Tualetes piederumi


Foto: PantherMedia/Scanpix

Milzīga šampūna un kondicioniera pudele somā dažādu iemeslu dēļ nepavisam nav ceļotājiem piemērots risinājums. Dodoties brīvdienās, līdzi vajadzētu ņemt tikai pašu nepieciešamāko šampūna, kondicioniera, sejas tīrīšanas līdzekļa un citu kosmētikas līdzekļu daudzumu. Ja plānojat ceļot ar lidmašīnu, jāatceras, ka to tilpums nedrīkst pārsniegt 100 mililitrus. Turklāt nevajadzētu piemirst, ka Puketā/Dubaijā/Atēnās/jebkur citur nepieciešamos produktus bez raizēm varēsiet iegādāties uz vietas.

2. Brīvdienu lasāmviela


Foto: PantherMedia/Scanpix

Nemaz nerunājot par romānu sējumiem, pat viegla un neliela formāta grāmatas var ievērojami palielināt jūsu somas svaru, kā arī aizņemt tik ļoti nepieciešamo vietu tajā. Ja tomēr vēlaties paņemt līdzi lasāmvielu kādam brīvbrīdim, laba doma ir ceļā iztikt ar vienu grāmatu. Tomēr ideālais risinājums būtu ņemt līdzi e-grāmatu lasītāju. Tikai noteikti neiemetiet to peldbaseinā!

3. Ēdiens no mājām


Foto: PantherMedia/Scanpix

Nobaudīt tasi labas tējas, piemēram, Francijā var būt itin apgrūtinoši. Tādēļ, ja dodaties "mazbudžeta" ceļojumā, dažas tējas paciņas somā var noderēt. Taču jāatceras, ka jūs galu galā ceļojat! Ļaujieties jaunām, nepieredzētām garšām, izmetiet no galvas ierasto ēdienkarti un noteikti nekrītiet panikā, ja nevienā no ēstuvēm jūsu ceļojuma galamērķī nespējat atrast savus iecienītākos salātus.

4. Vērtīgas mantas


Foto: PantherMedia/Scanpix

Pat tad, ja jūsu viesnīca piedāvā apsargātu seifu, pastāv liela iespēja, ka vērtīgākās no jūsu personīgajām mantām tik un tā var nebūt drošībā. Arī tad, ja ievērojat īpašu piesardzību, pastaigājoties pa naksnīgajām Barselonas ielām, nav nekādu garantiju, ka mīļotā cilvēka dāvātā rokassprādze paliks jums uz rokas. Pavisam vienkārši - materiāli vai sentimentāli nozīmīgus priekšmetus atstājiet mājās.

5. Dvieļus


Foto: Publicitātes foto

Lielākā daļa viesnīcu klientus nodrošina ar dvieļiem, tādēļ, ja plānojat apmesties hotelī, ņemt līdzi savu dvieli būtu visai muļķīgi. Ja tomēr sagaidāmais higiēnas līmenis viesnīcā jūsos raisa šaubas, apsveriet viegla un plāna mikrošķiedras dvieļa iegādi, kurš ne tikai ātri absorbē mitrumi un tikpat ātri nožūst, bet ir arī īpaši piemērots ceļotājiem. Šādos dvieļos mēdz būt iestrādāta arī īpaša saspraude to piespraušanai, piemēram, pie mugursomas, lai tos varētu nožāvēt pārgājiena laikā.

Ja runa ir par pludmales dvieļu līdzņemšanu, pieņemt lēmumu var nebūt tik vienkārši - ja vien neplānojat to "aizņemties" no viesnīcas...

6. Ceļvežu grāmatas


Foto: stock.xchng

Tās patiešām aizņem daudz vietas. Viens no risinājumiem - iegādāties e-grāmatu lasītāju un iegūt nepieciešamos ceļvežus digitālā formātā. Otrs - gadījumā, ja nekādi nevarat iztikt bez īsta papīra, nokopējiet tikai tās lappuses, kuras tieši saistītas ar jūsu galamērķi (galamērķiem).

7. Apģērbs


Foto: PantherMedia/Scanpix
Pat tad, ja dodaties atvaļinājumā uz kādu eksotisku natūristu kūrortu, jums līdzi jāņem vismaz daži apģērba gabali. Noteikti uzlaikojiet visas drēbes pirms to iekravāšanas ceļasomā - pastāv iespēja, ka brīvdienu garderobes iegādes drudzī būs paķerts kas neatbilstošs. Vispār - centieties pieturēties pie "pārbaudītām vērtībām", jo, domājams, ārzemēs neviens nebūs informēts par to, ka konkrētais apģērba gabals jums mugurā ir jau 236. reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!