Viens cilvēks gājis bojā un četri ievainoti pēc tam, kad karstā laika dēļ iebrukusi ledus ala Vašingtonas štatā ASV, ziņo news.sky.com.

Snomišas apgabala šerifa pārstāve Šerija Airetone pasrāstīja, ka cilvēks, kas gājis bojā, aprakts zem alas drupām un naktī glābējiem nav izdevies viņu atbrīvot. 

Trīs no ievainotajiem, ieskaitot 25 gadus vecu vīrieti, ir kritiskā stāvoklī un no Bigfoura kalna (Big Four) ledus alām transportēti uz Sietlas traumu centru.

Savukārt 35 gadus veca sieviete un vīrietis apmierinošā stāvoklī atrodas Harborvjū Medicīnas centrā, pastāstīja tā pārstāve Sjūzana Grega. Pēc viņas teiktā arī šiem cietušajiem ir visai nopietni ievainojumi – sagriezumi un iegurņa lūzumi. Neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķi snieguši pirmo palīdzību jau Vašingtonas štatā, notikuma vietā. Atbildīgās iestādes arī paziņojušas, ka neuzskata, ka zem alas drupām ir vēl kāds cietušais.

Alas, kurās atradušies cietušie, atrodas aptuveni 110 kilometrus no Sietlas un ir populārs pārgājienu maršruts Mt Baker-Snoqualmie nacionālajā parkā

Jāpiebilst gan, ka maijā ASV Nacionālais mežu dienests brīdinājis aktīvās atpūtas cienītājus, ka šīs ledus alas ir pašas bīstamākās štatā, jo valda gadalaikam neatbilstošs karstums. Pirmdien temperatūra sasniegusi 26, 5 grādus pēc Celsija. Tieši karstais laiks izraisījis alas nobrukumu. 

Tikai dienu pirms negadījuma, svētdien, tūristi bija nofilmējuši citu alas nogruvumu. Daži tūristi arī tajā reizē bijuši alā, bet netika ziņots par ievainotajiem. 

Alas veidojušās no lavīnām, kas ziemā un pavasarī gāžas no Bigfora kalna.

Arī 2010. gadā alas nobrukumā bojā gāja 11 gadus veca meitenīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!