Foto: DELFI

Pirmā kalendārā pavasara diena Itālijas pilsētā Bergamo, kur iecienījuši doties arī ceļotāji no Latvijas, atnāca ar balta sniega segu, kas dienas laikā turpināja palielināties. Palmas, olīvu un lauru kokus, kā arī pirmās pavasara puķītes dienas vidū jau klāja vairākus centimetrus bieza, balta sega. Līdzīgu ainu "Delfi" novēroja arī pie Madžores (Maggiore) ezera, bet Itālijas un Šveices Alpos sniega sega pārsniedz metru.

Itālijas ziemeļos esošajā Bergamo sniegs nav nekas ļoti neparasts, jo netālu atrodas kalni, bet martā parasti gan tas netiek novērots un temperatūra dienas laikā pārsniedz plus 10 grādus. Savukārt šogad sanācis tā, ka 1. martā bērni slidinās un pikojas Bergamo parkos.

Jau ziņots, ka visai liels aukstums un sniegs piedzīvots visā Eiropā, tostarp sniegs uzsnidzis Romā un Vidusjūras pilsētās.

Ja šonedēļ plānojat doties uz Bergamo, ieteicams paņemt līdzi siltākas drēbes un domāt par izklaidēm iekštelpās. Piemēram, ģimenes ar bērniem var doties apskatīt dinozauriem veltīto izstādi Dabas vēstures muzejā – par tās eksponātiem vēsta arī milzīgas dinozauru skulptūras pilsētā. Tāpat vērts iegriezties arī Bergamo gleznu galerijā "Accademia Carrara di Belle Arti di Bergamo" vai Bergamo dzimušā komponista, "Lučija di Lammermūra" un "Mīlas dzēriena" autora Gaetāno Doniceti muzeju.

No Rīgas uz Bergamo tiešos lidojumus nodrošina zemo cenu aviosabiedrība "Ryanair", bet uz Milānu – nacionālā aviosabiedrība "airBaltic".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!