Foto: Publicitātes attēli
Patentam pieteikts jauns lidmašīnas uzlabojums – "SkyDeck" jeb stikla kabīne uz gaisa kuģa jumta, kur sēžot, pasažieriem pavērsies 360 grādus plašs brīnišķīgs skats pāri mākoņiem, ko nekas neaizsegs.
Foto: Publicitātes attēli

Šis inženierfirmas "Windspeed Technologies" jauninājums paredz, ka pa atsevišķām kāpnēm pasažieri varēs nokļūt nelielā, ūdens lāsei līdzīgā kabīnē uz gaisa kuģa jumta, kur, atkarībā no lidmašīnas, būtu viena vai divas sēdvietas. Dizaineri pie šī koncepta strādājuši vairāk nekā gadu, un tagad iesniegts tā patenta pieteikums, raksta Airlineupdates.net.

Foto: Publicitātes attēli

Ja patents tiks saņemts un atrasti arī investori, tad "SkyDeck" kabīne jau drīzumā varētu atrasties uz lidmašīnas jumta, un tajā esošie krēsli varēšot rotēt, lai pasažieri tiešām izbaudītu neatkārtojamo skatu virs mākoņiem, kas līdz šim ceļotājiem paveras vien pa mazo iluminatoru lidmašīnas salonā. Kabīnē varēšot nokļūt pa kāpnēm vai ar liftu.

Lai arī šis jauninājums pavisam minimāli ietekmēšot lidmašīnas gaisa pretestību un aerodinamiku, tas varētu palielināt degvielas patēriņu, prognozē Airlineupdates.net. Kabīne tikšot veidota no augstas izturības materiāliem un atbildīšot visām ASV Federālās aviācijas administrācijas prasībām

Foto: Publicitātes attēli

Paredzēts, ka ar šādām kabīnēm varētu aprīkot privātās lidmašīnas vai arī tās būtu kā skatu platformas, ko apskatīt par atsevišķu samaksu. Šādu kabīņu ierīkošana varētu izmaksāt sākot no 8 līdz 20 miljoniem ASV dolāru (7,3 – 18,24 miljoni eiro), raksta The Daily Mail. Jau esot atrasts arī Eiropas uzņēmums, kas plāno piedāvāt jaunos uzlabojumus lidmašīnu ražotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!