"Google" sadarbībā ar Amazones ilgtspējības fondu (Sustainable Amazon Foundation) radījis virtuālu ekskursiju pa Amazoni un džungļiem pēc visiem labi zināmā "Google Street view" principa.

Šis projekts ļauj ikvienam tuvāk aplūkot un iepazīt pasaules iespaidīgāko ekosistēmu – Amazones džungļus Brazīlijā. "Amazon Street View" ļauj apskatīt un "izbraukāt" simtiem kilometru pa džungļiem un upi, nemaz nepieceļoties no krēsla, vienkārši klikšķinot datora ekrānā, kur redzamas 360 grādu fotogrāfijas. 

"Amazon Street View" iemūžināti vairāk nekā 500 kilometri upes, ezeru un mežu, tāpat iespējams "pastaigāties" pa džungļu takām 20 kilometru garumā. 

Interesanti, ka daudzās fotogrāfijās redzamas arī citu gājēju muguras, lai radītu vēl lielāku klātbūtnes izjūtu – it kā skatītājs tiešām dotos pastaigā pa mežu. Fotogrāfijas uzņemtas ik pēc 2,5 sekundēm pārgājiena laikā pa džungļiem. Lai vēl vairāk pastiprinātu klātbūtnes efektu, dažas kameras uzstādītas arī koku galotnēs un filmējušas, laižoties pa trosi no viena koka uz otru, lai būtu pieejami arī attēli no augšas. 

"Google" šajā projektā sadarbojusies ar Amazones ilgtspējas fondu, Brazīlijas nevalstisko organizāciju, kuras mērķis ir veicināt mežu saglabāšanu un ilgtspējīgus pasākumus Amazones džungļos, kā arī labākus dzīves apstākļus kopienām, kas Amazones mūžamežus sauc par mājām.

"Google" komanda apmeklējusi 17 Amazones džungļu iedzimto ciemus 18 dienu ekspedīcijas laikā, kad iemūžināja mūžamežu. Šī bija jau otrā "Amazon Street View" daļa – pirmā tika uzņemta 2012. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!