Foto: AP/Scanpix

Ruanda paziņojusi, ka ieviesīs globālu bezvīzu režīmu ceļotājiem no jebkuras pasaules valsts. Vīzas, iebraucot šajā Āfrikas valstī, vairs nebūs vajadzīgas sākot ar 2018. gada 1. janvāri, raksta "Africanews".

Ruandas Imigrācijas un emigrācijas direkcijas izplatītajā paziņojumā teikts, ka jebkuras valsts pilsoņi Ruandā varēs baudīt 30 dienu brīvu ceļošanas režīmu. Dažiem iebraucējiem gan, ierodoties valstī, vēl būs jāmaksā iebraukšanas maksa, tāpēc pirms braukšanas noteikti ieteicams pārbaudīt visus ieceļošanas noteikumus Ārlietu ministrijas mājaslapā.

Ruandai šāds ieceļošanas režīms jau ir ar visām Āfrikas valstīm un arī daudzām valstīm no citiem kontinentiem. Ruanda pašlaik ir visatvērtākā valsts, ja skatās pēc "vīzu atvērtības indeksa".
"30 dienu vīzu varēs saņemt visu valstu pilsoņi bez iepriekšējas pieteikšanās, sākot ar 2018. gada 1. janvāri. Pirms tam tikai Āfrikas un dažu citu valstu pilsoņi varēja saņemt vīzu, iebraucot valstī," teikts valdības apstiprinātajā dokumentā.

"Tādu valstu pilsoņiem kā Austrālija, Vācija, Jaunzēlande, Izraēla, Zviedrija, Lielbritānija un ASV iebraukšanas vīza uz 30 dienām tiks piešķirta, samaksājot nodevu (30 dolāri jeb 25 eiro ), bet iepriekšēja pieteikšanās nebūs nepieciešama," lasāms Ruandas valdības mājaslapā.

Pašlaik Latvijas pilsoņiem un nepilsoņiem ieceļošanai Ruandā ir nepieciešama vīza. Ieceļošanas brīdī pasei ir jābūt derīgai vismaz sešus mēnešus.

Situācija Ruandā kopumā vērtējama kā droša, un noziedzības līmenis ir samērā zems, teikts Latvijas Ārlietu ministrijas mājaslapā. Tomēr jāievēro piesardzība, lai nekļūtu par laupīšanas upuri, īpaši valsts galvaspilsētā Kigali, kur pēdējo mēnešu laikā ir palielinājies laupīšanas un zādzības gadījumu skaits. Tāpat ministrijas speciālisti iesaka ceļotājiem izvairīties no masveida publisku pasākumu apmeklēšanas un neapmeklēt Ruandas pierobežas rajonus ar Burundi Republiku un Kongo Demokrātisko Republiku, kur saglabājās nestabila drošības situācija. Vairāk informācijas šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!