Zemo izmaksu lidsabiedrība "Wizz Air" šodien sākusi lidojumus no starptautiskās lidostas "Rīga" uz Lībeku Vācijā, informēja lidostā.

Lidojumi Rīga-Lībeka-Rīga tiks veikti divas reizes nedēļā - pirmdienās un piektdienās. Savukārt no 3.jūnija lidojumi notiks trešdienās un svētdienās. Lidsabiedrība reisus veiks ar gaisa kuģi "Airbus 

Par godu reisa atklāšanai bija pagatavota īpaša kūka marcipāna sirsniņas formā, kas simbolizē Lībekas slaveno marcipāna industriju. Saskaņā ar vietējo leģendu Lībekā pirmo reizi tika pagatavots marcipāns, skaidro lidostā.

Reisa atklāšanā piedalījās "Wizz Air" bāzes vadītāja Rīgā Eva Daņecka-Latka, starptautiskās lidostas "Rīga" Aviācijas departamenta direktore Liene Freivalde un "Wizz Air" vecākā stjuarte Baiba Tiltiņa.

"Wizz Air" komercdirektots Ģerģss Abrāns iepriekš norādīja, ka plānots būtiski palielināt Rīgas lidostā apkalpoto pasažieru skaitu - pat par 50% līdz 60% gadā. Ja 2013.gadā tika apkalpoti 230000 pasažieru, tad šogad plānots šo skaitu dubultot līdz 569 500 pasažieriem. Kā uzsvēra Abrāns, Rīgā pasažieru skaitu plānots palielināt krietni straujākos tempos nekā lidsabiedrības kopējā izaugsme. Abrāns norādīja, ka šādu izaugsmes ātrumu plānots nodrošināt ar jaunajiem reisiem arī uz Lībeku, Stavangeru un Liverpūli.

Kā ziņots, pērn "Wizz Air" paziņoja par turpmāko paplašināšanos Rīgā - aviokompānija izvietos Rīgas lidostā jau otro gaisa kuģi "Airbus A320". 2015.gada vasaras sezonā aviokompānija ir arī palielinājusi reisu skaitu dažos savos populārākajos maršrutos. No 22.aprīļa lidojumi uz Londonu (Lūtonu) tiek nodrošināti 11 reizes nedēļā, bet uz Donkasteru (Šefīldu) - trīs reizes nedēļā.
Ar trim jaunajiem pakalpojumiem no šī gada pavasara "Wizz Air" no Rīgas piedāvā kopumā 11 maršrutus uz sešām valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!