Foto: Shutterstock

Latvijas valstspiederīgo iecienītākie ceļojumu galamērķi šā gada Ziemassvētkos un gada mijā, tāpat kā iepriekš ir Ēģipte, īpaši Hurgada un Šarmelšeiha, kā arī Kanāriju salas, informēja Ārlietu ministrija (ĀM).

Tāpat Latvijas valstspiederīgie iecienījuši Apvienotos Arābu Emirātus, Taizemi, Šrilanku un šogad arī Maroku. Tuvākās vietas, kuras izvēlas apmeklēt ceļotāji no Latvijas, ir Ziemeļvalstis, Prāga, Vīne un Parīze.

Plānojot ceļojumu un atrodoties ārvalstīs, ĀM aicina izmantot mobilo aplikāciju "Ceļo droši". Aplikācija sniedz ieteikumus gan par ceļojumam nepieciešamiem dokumentiem, drošību, apdrošināšanu, informāciju par robežu šķērsošanu un valstīm, kurās ieceļojot, ir vai nav nepieciešama vīza.

Tāpat aplikācijā ir pieejami brīdinājumi par iespējamiem riskiem, piemēram, drošības situāciju valstīs. Aplikācijā ir Latvijas pārstāvniecību un goda konsulu kontakti, kā arī informācija par palīdzību ārkārtas situācijās ārvalstīs.

Darbs pie mobilās aplikācijas "Ceļo droši" izveides tika uzsākts, lai veicinātu Latvijas valstspiederīgo informētību par drošu ceļošanu, kā arī brīdinātu ceļotājus par iespējamiem riskiem. Kampaņa tika īstenota 2014. gada pavasarī – rudenī. Kampaņa un arī mobilās aplikācijas izveide tika līdzfinansēta no Eiropas Komisijas un Latvijas valdības noslēgtās Vadības partnerības līdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!