Foto: Shutterstock

Bulgārija ir lieliska vieta, kur atpūsties un pavadīt brīvdienas – tur ir gan saule un jūra, gan iespaidīga daba, gan arī bagātīga kulinārā pasaule, un tas viss galu galā ir pieejams ļoti draudzīgās cenās. Sev tīkamas nodarbes atradīs kā laiskie gulētāji, tā arī aktīvie dabas mīļi, tāpēc esam izcēluši no arhīvu plauktiem stāstus par īpašiem apskates objektiem un atpūtas vietām šajā zemē.

Nevar nepieminēt Bulgārijas Saulaino krastu, kas ir ne tikai populārākais kūrorts šajā valsī, bet viens no atpazīstamākajiem pasaulē. Tāpat ir skaidrs, ka ceļotāji, kuri grib pavadīt dienas zeltainās smiltīs, īstajā gadalaikā te atpūtīsies no visas sirds, taču arī dabas mīļotājiem un vēstures cienītājiem Bulgārija ir vērā ņemams galamērķis. Apskates vērta ir gan vecākā pilsēta Sozopole un galvaspilsēta Sofija, gan arī dabas brīnumi, piemēram, Devetaškas ala un Krušunski ūdenskritumi.

Taisnā līnijā mērot, no Rīgas līdz Sofijai ir aptuveni 1600 kilometru. Ja, izvēloties sev ērtāko transportlīdzekļa veidu, kādreiz nolemsi doties uz Bulgāriju, tev noderēs šī kolekcija, kurā apkopota noderīga informācija gan par dzīvi kūrortos, gan arī skaistām apskates vietām valsts plašumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!