Vasarā dodamies uz ezeriem, upēm vai ūdenskritumiem, lai tos ne tikai apskatītu, bet arī bieži vien atveldzētos no karstuma, bet arī ziemā šādās vietās būs ko darīt – piemēram, baudīt dabu vai bļitkot, jo ūdenstilpnes jau klāj biezs ledus, bet ūdenskritumi ar katru dienu kļūst par arvien krāšņākām ledus skulptūrām.

Arī Daudas ūdenskritums Siguldā sagaidījis tādu aukstumu, kura rezultātā aizsalis – nedēļas vidū tas vēl pilnībā negribēja padoties aukstajiem laikapstākļiem, bet nekas cits tomēr nav atlicis, un jau šajās dienās skats kļuvis vēl iespaidīgāks.

Ūdenskritums šajā aukstajā laikā izskatās ļoti interesanti. Tā kā Daudas ūdenskritums atrodas gravas padziļinājumā, tad jābūt ļoti uzmanīgam, lai pie tā dotos – būs vajadzīga pieturēšanās pie kāda koka vai zara, jo viss ir ļoti slidens.

Ja pavasarī norāde par ūdenskrituma atrašanās vietu bija gandrīz nesaredzama – varētu teikt, ka tās nebija, tad tagad ikvienam ir iespēja jau no ceļa malas ieraudzīt norādi uz šo dabas objektu.

Ūdenskrituma nosaukums radies no Daudas upes, kas ir Gaujas kreisā krasta pieteka. Tā pazīstama arī ar nosaukumu Lākturu upe, tāpēc nereti ūdenskritums saukts arī par Lākturu upes ūdenskritumu. Daudas ūdenskrituma augstums ir 2,4 metri, platums – 1,5 līdz 2,5 metriem. Tas ir trešais augstākais ūdenskritums Latvijā.

Ja vēlaties apskatīties un salīdzināt to, kā ūdenskritums izskatās vasarā, kad sniega vietā viss apkārt bija sazaļojis, to var izdarīt šeit.

Visā Latvijā šajās dienās šādu aizsalušu dabas veidojumu noteikti netrūks, ja janvārī ziņojām, ka gandrīz aizsalusi Ventas rumba, tad šobrīd noteikti ir vērts arī tur doties, jo skati būs līdzīgi, ja ne pat iespaidīgāki. Tāpat arī Īvandes ūdenskritumi un Alekšupīte Kurzemes pusē varētu būt interesanti apskates objekti šajās dienās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!