Vasaras brīvlaiks jau kārtīgi iešūpojies, bet bērni pa mājām nogarlaikojušies? Piedāvājam idejas, kur un kā tepat Jūrmalā izklaidēties gan pašiem, gan mazajiem ķipariem un pusaudžiem. Turklāt, ja vasarā paredzēta arī bērnu ballīte, šīs idejas varētu palīdzēt atrisināt parasto jautājumu – ko darīsim šogad.

Peldēšanās

Foto: DELFI

Izskriešanās un bumbošana

Foto: DELFI

Bērni ir īsti enerģijas kamoli un var skriet, lēkāt un spēlēties visu dienu, pilnīgi aizmirstot par ēšanu un dzeršanu. Vasara ir īstais laiks, kad šīs aktivitātes godam izbaudīt. Mazākajiem bērniem patiks kāpelēšana un ložņāšana Dzintaru mežaparka atrakcijās. Lielākiem dauzoņām īpaši patiks "Tarzāns" atrakcijas. Tāpat izkustēties var arī jau minētajos pludmales spēļu laukumos.

Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Rotaļu laukumus atradīsiet arī Mellužu estrādes parkā, Asaru parkā.

Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Interesanti ir arī Kauguros esošajā Zīmuļu parkā un citur Jūrmalā.

Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Ja mazajiem bērniem parasti patīk jebkuras izklaides, ar pusaudžiem jau ir sarežģītāk. Tomēr, iespējams, viņus var ieinteresēt ar skrituļošanu vasaras slidotavā Majoros vai varbūt ar basketbola spēli Asaru parkā vai Dzintaru mežaparkā.

Tāpat kopīga pludmales volejbola spēle varētu būt jautra ģimenes izklaide – volejbola laukumi ar tīklu ir gan jau minētajā Ezeru ielas peldvietā pie Lielupes, gan starp Majoriem un Dubultiem esošajā sporta centrā pie jūras.

Vēl viena ideāla vasaras vakara izklaide, ko iespējams īstenot Jūrmalā, ir pludmales futbols.

Saaiciniet draugu ģimenes uz spēli Mellužu vai Dubultu pludmalē, kur ir futbola vārti, sadalieties divās komandās un uzraujiet "futeni". Viss, kas vajadzīgs – sava bumba. Zaudētājkomanda, protams, peldas obligāti, bet pārējie – pēc iedvesmas.

Izklaide un atpūta

Foto: DELFI

Ja komandas sporta veidi nav jūsu ģimenes izklaide, bet gribas pamēģināt ko nebijušu, ieteiktu iznomāt SUP dēli un izbraukt ar to vai nu pa Lielupi, vai kādu no mazajām Ķemeru upītēm – Vēršupīti, Sloceni. SUP dēļus Jūrmalā var iznomāt šeit. Pēc tam var aiziet un izstaigāt arī Ķemeru parka takas, bet pie "Ķirzaciņas" nobildēties un nomazgāt muti.

Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Braucot uz Jūrmalu, vērts aizbraukt arī uz Brīvdabas muzeju Lielupē, kur bērniem patīk uzrāpties lielajā kuģī un izložņāt vecās zvejnieku mājiņas, turklāt šī izklaide ietvers arī izglītojošu momentu. Pēc tam varat doties skaistā pastaigā pa priežu mežu Ragakāpas dabas parkā līdz pašai jūrai.
Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Jau aptuveni mēnesi no Rīgas uz Jūrmalu un arī pa Lielupi var izbraukāties arī ar upes kuģīti. Bērniem šāds brauciens kopā ar ģimeni, visticamāk, paliks atmiņā uz visu mūžu. Ja nav laika braukt no Rīgas uz Majoriem, tad var dienas vidū atpūtināt kājas un izbraukt īsajā maršrutā pa upi. Vairāk informācijas šeit.

Kā ik gadu, arī Līvu akvaparkā šovasar ir atvērta peldēšanās un sauļošanās zona ārā, kas jaukā laikā būs īpaši patīkama. Vairāk informācijas šeit.

Gardumi

Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!