Foto: LETA/ Edijs Pālēns
Jūrmalā 9. decembra pievakarē atklāts lielākais Gaismas parks Latvijā. Dzintaru mežaparka teritorija decembrī pārvērtusies par pārsteigumiem bagātu vietu, kur iemirdzas īpaši Ziemassvētku tematikai veidoti dekori no 85 tūkstošiem LED gaismiņu. Ieeja jaunajā parkā ir bez maksas.

Gaismas parka koncepciju veidojuši 2016. gada Lietuvas galvaspilsētas Viļņas krāšņās Ziemassvētku egles autori – mākslinieki Jolanta Tūraite (Jolanta Tūraitė) un Dominiks Koncevičs (Dominykas Koncevičius) – un Latvijas iluminācijas eksperte Jevgenija Verovska, informē pašvaldības pārstāve Zanda Krastiņa.

Dzintaru mežaparka 33,5 metrus augstajā skatu tornī iemirdzējušās no gaismas dekoriem veidotas sniegpārsliņas un sniega sanesumi kāpās. Mirdzošas sniegpārsliņas un sniega kupenas klāj arī parka priežu zarus. Par unikālu gaismas dekoru – arku, kas atgādina jūras vilni, – pārtapis parka tiltiņš. Tā veidošanā izmantotas LED gaismu virtenes kopumā 3,5 kilometru garumā, stāsta Krastiņa.

Bērnu rotaļu laukumus un pārējo parka teritoriju "apdzīvo" Ziemassvētku rūķi un zaķi.

Gaismas parka atklāšanā uzstājās grupa "Tautumeitas", ritma apvienība "Pulsa efekts" ar uguns šovu, "Laboratorium.lv" ar zinātnisko šovu un dīdžejs Dub:ra.

Visu decembri, sestdienās un svētdienās (10., 16., 17., 23. un 30. decembrī), no pulksten 15 līdz 18 Gaismas parkā Jūrmalā notiks radošās darbnīcas, rotaļas un citas aktivitātes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!