No 1. līdz pat 4. jūnijam Madonā tiks atzīmēti pilsētas svētki. Tajos paredzēti gan koncerti un sacensības, gan gaisa balonu saiets un leļļu teātru festivāls, kā arī daudz kas cits.

Svētki tiks atklāti 1. jūnijā pulksten 17 Madonas sporta centrā ar bērnu un jauniešu tautas deju kolektīvu un jaukto koru koncertu "Danco, brālīt, es gavilēšu", kur uzstāsies ap 700 tautisko deju dejotāju un ap 100 koru dziedātāju no visas Latvijas.

Piektdien, 2. jūnijā, no pulksten 11 Madonas Kultūras namā notiks bērnu un jauniešu leļļu teātru izrādes. Savukārt vakarā arī Madonā visus gaidīs Baznīcu nakts pasākumi. Tie notiks Madonas katoļu baznīcā, Svētceļnieku namiņā un baznīcas dārzā. Visu iesaistīto baznīcu karti meklējiet šeit.

Ja laika apstākļi atļaus, pulksten 18 sāksies arī gaisa balonu saiets, bet pulksten 22 paredzēts Degļu šovs – brauciens pa Madonas pilsētas ielām. Gaidāmi 12 krāšņu gaisa balonu lidojumi virs pilsētas, tāpat arī degļu parāde cauri visai pilsētai un balonu spīdēšana, teikts pilsētas mājaslapā. Piedalīsies gaisa balonu ekipāžas ne vien no Latvijas, bet arī Krievijas un Baltkrievijas, tādējādi pasākuma apmeklētājiem būs iespēja priecāties par vēl neredzētiem un īpaši skaistiem baloniem. (Arī sestdienas vakarā baloni lidos un spīdēs, ja vien to atļaus laika apstākļi.)

Pulksten 22 paredzēta arī balle pie kafejnīcas "Rudzons".

Sestdien no pulksten 10 līdz 14 Mīlestības graviņā pie strūklakas un Skolas ielā notiks amatnieku un mājražotāju tirdziņš, aktivitātes bērniem un ģimenēm – piepūšamās atrakcijas, seju apgleznošana, brauciens ar laivu, izjādes ar zirgiem, radiovadāmie elektromobīļi, vizināšanās ar elektro–skūteriem, loku šaušana, bumbiņu šautuve, mobilā foto studija. Tajā pašā laikā būs arī "x-race" (pulksten 12) un svaru stieņa spiešanas guļus sacīkstes (pulksten 11).

Vakarā, pulksten 21, Saieta laukumā notiks Madonas pilsētas svētku koncerts "Par vasaru, puķēm un mīlestību", bet pulksten 23 paredzēta svētku balle.

Visi pasākumi būs bez maksas.

Ar Madonas svētku programmu varat iepazīties šeit.

Ko apskatīt Madonas pusē, lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!