Prestižais izdevums "National Geographic" iekļāvis Rīgu starp nākamā gada 20 ieteicamākajiem ceļojumu galamērķiem.

"Rīgas bruģakmens ielas izskatās kā nākušas no pasakas, kas ideāli piestāv šīs Baltijas galvaspilsētas mazpazīstamajam šarmam. Bruģakmens ceļi, pa kuriem augstpapēžu kurpēs brīvi pārvietojas vietējās dāmas, izlokās starp viduslaiku pildrežģa mājām vecpilsētā un beidzas ar plašiem asfaltētiem bulvāriem, kas izskatās kā transplantēti no Parīzes vai Sanktpēterburgas," raksta žurnāls.

Rīgas ielās "arhitektūra atspoguļo pilsētas sarežģīto vēsturi, sākot no tirdzniecības ģildes ēkām no laikiem, kad Rīga bija svarīga Hanzas savienības osta, līdz 17.gadsimtā zviedru valdīšanas laikā būvētam ķieģeļu tornim, krāšņām jūgendstila fasādēm un padomju ideoloģijas nožēlojami vienmuļām būvēm".

"Tagad pēc vairāk nekā 20 brīvības gadiem Rīga steidz atgūt zaudēto laiku. No jauna iemirdzējušās daudzas no pilsētas vairāk nekā 800 jūgendstila ēkām. Vīna bāri un stilīgas kafejnīcas ir ne tikai izplatītas, bet tās ir faktiski visapkārt," raksta žurnāls, izceļot restorānus "Garāža" un "Vincents" un tematisko velokafejnīcu "MiiT".

Raksta autors sniedzis arī virkni ieteikumu par transporta sistēmu, naktsmītnēm un suvenīru iegādi, bet pēc Rīgas centra izklaides vietu apmeklēšanas aicina "dodies aptuveni uz ziemeļiem šokolādes rūpnīcas "Laima" virzienā, lai atrastu Miera ielas rajonu. Pārpildīta ar nepretenciozām kafejnīcām un lietotu preču veikaliem, Miera iela ir Rīgas neoficiālais hipsteru centrs un lieliska vieta, kur sadraudzēties ar vietējiem".

Nākamajā gadā kļūstot par Eiropas kultūras galvaspilsētu, Rīga ir gatava atgūt Eiropas kontinenta krustceļu statusu, norāda izdevums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!