Foto: DELFI
Sagaidot zelta rudeni, Siguldas novada pašvaldība sadarbībā ar SIA "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) paplašinājusi mobilo lietotni "Sigulda" ar jaunām iespējām un piedāvā plašu tūrisma sadaļu. Tā ļauj ikvienam pilsētas viesim sev ērtā veidā iepazīties ar aktuālo tūrisma piedāvājumu.

Jaunajā tūrisma sadaļā viedtālruņu lietotāji var vairāk uzzināt par Siguldas novada tūrisma piedāvājumu šādās kategorijās: apskates objekti, aktīvās atpūtas objekti, naktsmītnes, ēdināšanas vietas, tūrisma informācijas centri, bankomāti, veselība un SPA, darbnīcas un saimniecības, nosakot arī to vēlamo atrašanās attālumu no vietas, kurā konkrētajā brīdī atrodas lietotājs, stāsta Siguldas Attīstības aģentūras direktore Laura Skrodele.

Tāpat lietotnē ir pieejami gājēju un velobraucēju maršruti Siguldas novadā un tā apkārtnē, sākot no 6 un līdz pat 43 kilometru garumā. Visu Siguldas tūrisma piedāvājumu viedtālrunī var ērti pārlūkot kartē.

"Ņemot vērā, ka Sigulda ir trešais tūristu iecienītākais galamērķis aiz Rīgas un Jūrmalas, kā arī viedtālruņu lietotāju īpatsvaru, vēlamies mūsu viesiem un iedzīvotājiem atvieglot pieejamību plašajam Siguldas tūrisma piedāvājumam. Šim mērķim kalpo mobilā lietotne, kas ļauj mūsdienīgā un ērtā viedā lietot tūrisma pakalpojumus. Ilgtermiņā ar šo rīku vēlamies palielināt piesaistīto tūristu skaitu un to uzturēšanās ilgumu Siguldā," skaidro Uģis Mitrevics, Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs.

Siguldas mobilā lietotne ir visaptverošs saziņas rīks, kurā pieejama informācija par pašvaldības jaunumiem un pasākumiem, ir iespēja ziņot par bojājumiem vai sniegt savus ierosinājumus pilsētvides pilnveidošanai. Sadarbībā ar vietējiem uzņēmumiem ir iekļauti aktuāli piedāvājumi pilsētniekiem un Siguldas viesiem. Ar laiku lietotne tiks papildināta ar jaunām sadaļām, stāsta Laura Skrodele.

Katru gadu Siguldas pilsētu apmeklē vairāk nekā 600 000 tūristu – vairāk nekā puse jeb 55% ir ārzemju viesi, tāpēc plānota lietotnes sagatavošana arī angļu un krievu valodā.

Siguldas mobilā lietotne sadarbībā ar LMT izstrādāta šī gada pavasarī, to lejuplādējuši jau teju 2400 siguldiešu un pilsētas viesu. Lietotni bez maksas var lejupielādēt lietotņu veikalā "App Store" (iOS ierīču lietotājiem) un "Google Play" ("Android" ierīču lietotājiem).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!