Foto: Publicitātes foto
Ieskatoties kalendārā, redzam, ka šovasar mums ir trīspadsmit lieliskas nedēļas nogales. Apzinoties, ka laiks skrien vēja spārniem, plānojam brīvā laika pavadīšanu un nedēļas nogaļu izbraucienus. Bet uz kuru pusi doties? Apmeklējiet Lietuvas kaimiņus un atbrauciet uz Anīkščiem!

Pastaigu taka koku galotnēs

Zināmākais Anīkšču novada objekts – pastaigu taka koku galotnēs, šovasar strādās ilgāk. No 1. jūnija līdz 31. augustam varēs apskatīt A. Baranauska apdzejotās "Anīkšču sila" galotnes katru dienu no pulksten 10.30 līdz 21. Ja parasta pastaiga pa koku galotnēm nesniedz tik daudz emociju kā pastaiga kopā ar gidu, un vēlaties uzzināt, kuru koku tuvumā uzlabojas garastāvoklis vai ko nozīmē, ja pirmais pirms oša uzplaukst ozols, piesakieties izglītojošajai programmai "Anīkšču sils: citādais mežs". Pastaigu taku koku galotnēs varat apmeklēt, atbraucot ar automašīnu, divriteni, atnākot kājām vai atvizinoties autovilcieniņā. Šī ir patiesi lieliska atrakcija ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem.

Anīkšči – sajūtu novads

"Lietuvietis bieži nezina, kāpēc mežā raud" – tā meža raisītās sajūtas aprakstījis A. Baranausks pirms aptuveni 150 gadiem. Šodien Anīkšči piedāvā daudz plašāku sajūtu gammu. Īsteni dabas mīļotāji joprojām mežā var sajust skudru pūžņa smaržu vai ieklausīties pusnakts klusumā. Savukārt, aktīvajiem ceļotājiem piedāvā braukt ar rodeļiem no Kalites kalna, pavizināties ar šaursliežu dzelzceļa vilcieniņu, sajust azarta garšu, piedaloties sacensībās Anīkšču kartodromā, izmēģināt laimi, atrodot pareizo ceļu labirintā vai vienkārši izbaudīt lidojumu virs Sventājas upes.

Jaunumi

Bieži Anīkšču apmeklētāji jautā – un kas šogad pie jums jauns? Piedāvājam vērot zvaigznes, braucot ar plostu pa skaisto Rubiķu ezeru, izaicināt savu loģisko domāšanu jaunā izbēgšanas spēlē, pastaigāties basām kājām, doties dabas ekskursijā pa Anīkšču reģionālo parku, meklēt ceļu jaunajos Labirintu parka labirintos, iegriezties mājdzīvnieku muzejā apskatīt, kā dzīvo truši, kaziņas, aitas un zirgi.

Viens no Lietuvā labākajiem baseiniem – "Bangenis" darbosies visu vasaru un apmeklētāji šeit varēs katru dienu izbaudīt SPA priekus. Jaunums ir arī tas, ka tūrisma informāciju šogad sniedzam arī pilsētas centrā – piemēram, A. Baranauska laukumā, pamanot uz sēžamajiem maisiem cilvēkus, ziniet, ka viņi tur sērfo 4G internetā.

Pasākumi

No iepriekšminētajām 13 nedēļas nogalēm dažas atvēliet svētkiem.

Sv. Onas grēku atlaišanas dienā tradicionāli notiek Anīkšču pilsētas svētki, kas pulcē visus anīkštēnus un viesus. No rīta norit kopīgas pusdienas, kuru laikā pilsētas mērs visus cienā ar savu bišu medu. Centrālo laukumu rotā Starptautisko floristu ziedu paklāju konkursa dalībnieku krāsainie ziedu raksti. Ja vēlaties notvert gaisā virmojošo kopības sajūtu, atbrauciet 20. - 22. jūlijā, jo šie svētki tiek svinēti gan pilsētā, gan katrā mājā.

Rudenī Anīkščos sapulcējas muzikālās poēzijas izpildītāji. Nacionālais bardu festivāls "Purpura vakars" šogad norisināsies no 17. līdz 18. septembrim. Priežu ielokā klausoties liriskajās melodijās, gribas apturēt laiku un jau nākamajā brīdī solīt sev vēlreiz šeit atgriezties....

Vairāk informācijas www. infoanyksciai.lt

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!