Foto: Publicitātes attēls
Patiesa vasara mīt pludmalē, kur saviļņojošā draudzībā tiekas zemes mežģīņotais reljefs un ūdens atsvaidzinošais plīvurs. Šīs draudzības ir tik spēcīgas, ka sagūsta un pārņem jebkuru tās liecinieku, aicinot uzkavēties, mierpilni baudot nesteidzīgu atpūtu. Pludmale ir vieta, kur bezrūpība, miers un atpūta satiekas ar dabas spēku, enerģiju un grandiozo majestātiskumu. Tūroperators un ceļošanas eksperts "Novatours" iesaka lieliskākās pludmales saules lutinātos ceļojumu galamērķos atpūtas baudīšanai.

Faro, Portugāle

Portugāles reģiona Algarves administratīvais centrs Faro sadala Algarves piekrasti divās, izteikti atšķirīgās daļās. Rietumu daļas piekrastes atsauc atmiņā pastkartīšu ainavas, kurās atspoguļoti pārsteidzošu un neatkārtojamu formu klinšu ieskauti līči un mierpilnas, rāmas pludmales. Šeit klintis dominē pār smiltīm, tomēr šī reģiona mežonīgās pludmales ir apburoši skaistas. No Faro uz austrumiem tuvu krastam atrodas virkne burvīgu saliņu, uz kurām var ērti nokļūt ar prāmjiem. Austrumu daļā ir mazāk tūristu, un līdz ar to vairāk jūtama autentiska Portugāles atmosfēra, kā arī pludmalēs ir plašs ūdenssporta iespēju piedāvājums.

Esot Faro, noteikti ir jāiepazīst varena mūra ieskauto vecpilsētu, jāļaujas pilsētas dinamiskajam, karstasinīgajam ritmam, kā arī jāatvēl laiks nesteidzīgai atpūtai vietējos restorānos un kafejnīciņās, kā arī nedrīkst palaist garām iespēju sērfošanai. Portugāle jau izsenis tiek uzskatīta par vienu no pasaules lieliskākajām sērfošanas un kaitošanas vietām, un Faro nav izņēmums.

Faro smaragdzaļais pludmaļu ūdens, burvīgās pludmales, koši zaļojošā daba, dzidri zilās debesis un žilbinošais ēku baltums noteikti neatstās vienaldzīgu un savaldzinās katru, aicinot atgriezties atkal un atkal.

Klinšaino dabasskatu alkstošajiem ieteicams doties uz Praia de Vale do Lobo vai Praia de Garrao pludmalēm, bet tie, kas alkst baltu smilšu pludmales, aicināti doties uz Praia da Ilha de Faro, Ilha da Barreta (Deserta), Praia da Ilha da Culatra vai Praia da Armona pludmalēm.

Atrodi savu ceļojumu uz pludmali: http://ej.uz/17jy

Almerija, Spānija

Almerijas piekrastes jūras līčos slēpjas skaistākās Andalūzijas baltās pludmales. Šī ir vieta tiem, kas vēlas norobežoties no cilvēku pūļiem un ļauties mierpilnai atpūtai vienatnē, ģimenes vai tuvāko draugu pulkā. Tieši Almerijas piekraste Andalūzijas rietumos, iespējams, ir viena no pēdējām vietām visā Spānijas Vidusjūras piekrastē, kur vēl ir iespējams atrast pludmali tikai sev pašam. Krasta līnija lutina ar virkni lielisku pludmaļu, kā arī brīnišķīgām ūdens izskalotām klinšu alām.

Jūrā ir daudz koraļļu rifu, vulkānisko iežu, daudzkrāsainu zivju un augu, tāpēc šī ir ideāla vieta tiem, kas vēlas papildināt savu laisko atpūtu ar niršanas aktivitātēm.

Šo reģionu lutina saule, kas šeit spīd un silda ne retāk kā 300 dienas gadā. Jau marta beigās šeit var ļauties saules peldēm un silts laiks saglabājas līdz vēlam rudenim, pat novembrī gaisa temperatūra reti ir zemāka par 20 grādiem.

Vērā ņemamākās šajā reģionā ir Los Muertos pludmale, Monsul pludmale un Genoveses pludmale.

Atrodi savu ceļojumu uz pludmali: http://ej.uz/yinn

Zakintos, Grieķija

Zakintos sala ir viena no skaistākajām un populārākajām salām Jonijas jūrā. Tā atšķiras ar pārsteidzošu dabu, kristāliski dzidrām pludmalēm un omulīgām pilsētiņām. Salas piekrastes garums ir 123 kilometru. Tās garās mīksto smilšu pludmalēm un dzidrais ūdens pievilina jūras bruņurupučus logerhedus (lat. Carreta carreta), kas nu jau ir kļuvuši par salas simbolu.

Piekrastes austrumu daļa ir labāk aprīkota, tajā ir vairāk izklaides iespēju, ērtību, tāpēc šeit ir vairāk atpūtnieku. Ziemeļrietumu daļa ir klusāka, šī salas daļa ir maz apdzīvota, šeit ir vairākas attālākas piekrastes, tajās ir mazāk atpūtnieku.

Zakintos salas piedāvāto izklaižu klāstā popularitāti izdzīvo beisdžampings jeb lēkšana ar izpletni no stāvas klints, piezemējoties smilšainā pludmalē. Šeit tas ir īpaši skaisti, jo dabas krāšņums un burvība, kas paveras no putna lidojuma, ir vārdos neaprakstāma.

Zakintos salā ir Vidusjūras reģionam raksturīgie laikapstākļi, un tie ir viegli prognozējami. Vasaras šeit ir karstas un bez nokrišņiem, no maija līdz oktobrim temperatūra sasniedz 25-30° C. Jūlijā un augustā lietus gandrīz nav, nokrišņu ir vairāk tikai aukstajos gadalaikos.

Adrenalīna un beisdžampinga karotājiem noteikti savā maršrutā jāieplāno Navagio pludmali, bet brīnumskaistas ir arī Geraka, Kalamaki, Cilivi un citas šīs salas pludmales.

Atrodi savu ceļojumu uz pludmali: http://ej.uz/ivhf

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!