Foto: Publicitātes attēls
Ja savos vasaras izbraucienos nonākat Peipusa ezera tuvumā, naktsmītnes, no kurām daudzas piedāvā arī relaksāciju ķermenim, nav tālu jāmeklē. Padarīsim jūsu dzīvi vēl vienkāršāku un pastāstīsim par dažām no tām.

Alatskivi pils

Igaunijā ir maz piļu, kas savā vērienīgumā varētu sacensties ar Alatskivi. Pēc Skotijas Balmorālas (Balmoral Castle) pils parauga celtā būve piedāvā viesiem četrus numuriņus, visgreznākajam no tiem guļamistaba atrodas pils tornī, radot patiešām pasakainu iespaidu!

Kad esat pastaigājušies pa skaisto pils parku un dabas takām, varat atspirdzināties pils ēkā esošajā a la carte restorānā, kas piedāvā ēdienus igauņu un skotu gaumē.

Viesu nams "Sepikoja"

Netālu no Alatskivi pils atrodas no laukakmeņiem būvētais viesu nams "Sepikoja", kurā darbojas arī krodziņš un skaistumkopšanas salons.

Kadrinas muižas hostelis

Kadrinas muiža, kas atrodas tikai 3 km attālumā no Peipusa ezera, nav tik vērienīga kā Alatskivi pils, toties patīkami pārsteidz ar savu mājīgumu. Tuvumā atrodas arī neliels dīķis, kurā visi gribētāji var iemest makšķeri un izmēģināt savu makšķernieka veiksmi.

Savukārt muižas pagrabā ir krodziņš, kurā pēc intensīvas dienas, atklājot apkārtnes interesantākās vietas, var kārtīgi paēst.

Zvejnieku nams

Vienu no omulīgākajiem hosteļiem visā Igaunijā var atrast Peipusa ezera krastā, Mustvē pilsētiņā, kur atrodas Zvejnieku nams. Mājas stils apvieno jauno ar seno un ļauj baudīt saulrietu turpat uz āra terases.

Atpūtas nams "Päikeseranna"

Apmeklējot Setu zemi, iesakām apmesties atpūtas namā "Päikeseranna", kas atrodas dabiski skaistā vietā. To ieskauj plaši meži, kas ļaus izrauties no pilsētas kņadas. Gleznainā ezera krastā iespējams pagatavot sev vakariņas vai pasūtīt tās jau pirms ierašanās.

Kolkjas brīvdienu ciems

Tie, kas vēlas ilgāk izbaudīt Sīpolu ceļu, var apmesties tikai neliela gājiena attālumā no Peipusa ezera esošajā brīvdienu ciematā, kur iespējams uzsliet savu telti vai nakšņot kādā no vasaras mājiņām. Saimnieki ir patiešām laipni un ikvienu atbraucēju sagaida ar platu smaidu.

Viesu nams "Nina Kordon"

Ievērību pelnījušajā bijušās skolas ēkā, kas vēlāk tika izmantota kā robežsardzes kordons, atrodas viesu nams, no kura visām senatnīgā interjera istabām paveras skats uz ezeru. Viesu namā darbojas arī antīko lietu noliktava, kur var atrast dažādus senlaicīgus un antīkus priekšmetus. Nina ciemā atrodas bāka, kas apmeklējuma laikā noteikti jāapskata.

Mostes spirta brūža viesu nams

Vienas no Dienvidigaunijas skaistākās muižas bijušajā spirta brūzī atrodas mūsdienīgi labiekārtoti viesu nama numuriņi, kas savus nosaukumus ieguvuši par godu spirta brūža meistariem.

Setu zemes tūrisma lauku sēta

Šī tūrisma lauku sēta, kas atrodas pašā Setu zemes vidū, papildus jumtam virs galvas piedāvā arī veselīgas maltītes, kuru sastāvdaļas nāk no vietējā garšaugu dārza, salātu dobēm un blakus esošā meža. Šeit atradīsiet daudzpusīgas brīvā laika pavadīšanas iespējas: dūmu pirti, sporta un rotaļu laukumu, kā arī iespēju nopeldēties dīķī.

Raksts tapis sadarbībā ar "Visitestonia.com"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!