Foto: Publicitātes foto

Cilvēki jaunu gadu parasti sāk ar jaungada apņemšanos. Daudzi no šiem apņēmīgākajiem cilvēkiem uzstāda sev mērķi, ka jāsāk vairāk ceļot. Tieši tāpēc noskaidrosim, kuras ir TOP 20 valstis, uz kurām šogad aizceļot, kas būtu jāievēro, izvēloties drošāko galamērķi savam ceļojumam, un kādas tad ir svarīgākās lietas, ko ņemt līdzi, dodoties ceļojumā. Raksts tapis sadarbībā ar draudzīgo aizdevēju "SMScredit.lv".

Kā izvēlēties drošāko galamērķi ceļojumam

Lai ceļojums nesagādātu nepatīkamus pārsteigumus, vajadzētu uzzināt visu nepieciešamo informāciju par izvēlēto galamērķi, tostarp:

  • izdomāt ceļojuma mērķi – aktīva atpūta vai relaksācija;
  • apzināties ceļojumam atvēlēto laiku un finanses;
  • noskaidrot, vai, dodoties uz izvēlēto galamērķi, ir nepieciešama vīza vai īpašas vakcīnas, un pārbaudīt, vai visi personu apliecinošie dokumenti ir kārtībā;
  • noskaidrot, kādā valodā vislabāk sazināties izvēlētajā galamērķī;
  • papētīt, kādi uz ceļojuma laiku šajā valstī varētu būt laikapstākļi un vai tajā brīdi nav nekādu dabas stihiju draudu;
  • palasīt ziņu materiālus un noskaidrot, vai šajā valstī nav sākusies kāda bīstama epidēmija;
  • uzzināt, vai valstī nenotiek kādi protesti vai karadarbība;
  • noskaidrot noziedzības līmeni valstī;
  • pirkt biļetes tikai oficiālās aģentūrās, lai izvairītos no krāpniecības un ceļojuma atcelšanas gadījumā varētu pieprasīt samaksāto naudu atpakaļ.

Un nevajadzētu aizmirst arī par naktsmītņu piedāvājuma un izmaksu izpētīšanu, jo labs naktsmiers dod spēkus foršam ceļojumam.

Čemodāna satura svarīgākie elementi

Lietas, ko ņemt līdzi ceļojumā, ir rūpīgi jāpārdomā. Zemāk ir norādītas lietas, kurām obligāti vajadzētu būt jebkurā čemodānā:

  • lasāmvielai, ko palasīt brauciena laikā;
  • kādam našķim, ko uzēst brauciena laikā un mazai ūdens pudelei;
  • izvēlētā galamērķa kartei vai aplikācijai telefonā, kas piedāvā karti;
  • nelielai vārdnīcai;
  • šampūnam un dušas želejai ceļojuma izmēra iepakojumos;
  • roku dezinfekcijas līdzeklim/ salvetēm;
  • telefonam, fotokamerai un lādētājiem;
  • drēbēm - atkarībā no sezonas attiecīgajā galamērķī;
  • apaviem - atkarībā no sezonas attiecīgajā galamērķī, bet vairāk par diviem pāriem.

NB! Obligāti atcerieties paņemt visus nepieciešamos dokumentus- personu apliecinošos dokumentus, vīzu, ja tas ir nepieciešams un/ vai ārsta izziņu, ja tas ir nepieciešams dodoties uz Tavu izvēlēto galamērķi.

TOP 20 valstis, uz kurām šogad aizceļot

Ir ļoti grūti izvēlēties atbilstošu galamērķi savām interesēm, jo izvēle ir tik ļoti liela, tāpēc zemāk norādītas 20 valstis, uz kurām vajadzētu aizceļot un interesantākie apskates objekti tajās.

1. Islande

Islande ir slavena ar geizeriem, tieši tāpēc, esot Islandē, šis dabas brīnums ir jāapskata. Lielais Geizers var izšļākties līdz 70 metru augstumam, bet ne vienmēr tūristiem sanāk paspēt uz to brīdi, tāpēc labāk doties uz Strokkur geizeru, kurš izšļācas ik pēc pāris minūtēm.

Foto: Pixabay.com

2. Jaunzēlande

Kad pie mums Latvijā sāk palikt auksti, Jaunzēlandē notiek tieši pretējais, – sākas silts un patīkams laiks. Vaitomo alas ir ļoti skaists dabas objekts, kuru noteikti vajadzētu apskatīt, jo tumsā spīdošo jāņtārpiņu dēļ alā izskatās kā burvju zemē.

3. Austrija

Šo galamērķi izvēlas ziemas prieku cienītāji, jo Austrijā atrodas Alpu kalni. Lai izbaudītu Alpu kalnu radīto svaigumu un sajustos kā filmā, kur pēc slēpošanas ienāc mājīgā kalnu namiņā un dzer kakao pie kamīna, noteikti jāapmetas vai nu Kicbīeles vai Arlberga kūrortos.

4. Kanāda

Asāku izjūtu cienītājiem, kuriem patīk vērot kolosālus dabas skatus no dažādiem rakursiem, vajadzētu apmeklēt Kapilāno iekārto tiltu, kas ir 140 metrus garš un atrodas 70 metrus virs Kapilāno upes.

5. Zviedrija

Viena no populārākajām vietām Zviedrijā ir Ledus viesnīca pilsētā Jukasjarvi. Šī viesnīca piedāvā luksus klases numurus, kuros atrodas milzīga gulta ar zvērādām, un arī parastus sniega numuriņus, kuros gaisa temperatūra ir -5°C.

6. Japāna

Lielie Tori vārti ir ļoti populārs apskates objekts, kas redzēts gan filmās, gan reklāmās, bet apskatīt tos dzīvē ir īpaši maģiski. Kāpēc gan šo iespēju neizmantot?

7. Austrālija

Sidnejas Opera ir galvenais Sidnejas simbols savas īpašās fasādes dēļ. Miljoniem cilvēku katru gadu dodas šo interesanto arhitektūras veidojumu apskatīt savām acīm. Kas gan būtu ceļojums uz Austrāliju, ja pirms ķenguriem nebūtu apskatīta arī Sidnejas Opera?

Foto: Pixabay.com

8. Somija

Somija ir slavena ar to, ka ir Santa Klausa dzimtene, tāpēc tūristiem ļoti iecienīts objekts ir Santa Klausa ciemats Napapīri, ko sastāda dažas ēkas. Īpaši forši pie Santa Klausa būtu braukt kopā ar bērniem, jo tomēr katrs bērns sapņo sastapt īsto Santa Klausu un pasēdēt viņam klēpī.

9. Igaunija

Tepat mūsu kaimiņvalstī Igaunijā ir iespēja apmeklēt Jūras muzeju, kurā ir viss braukšanai pa jūru un cīņām uz jūras. Būs interesanti ne tikai pieaugušajiem, bet arī bērniem. Tur atrodas īsta zemūdene un ir pieejami arī rotaļu laukumi un bērnu stūrīši pašiem mazākajiem.

10. Singapūra

Futūristiskās noskaņās izveidotie Līča dārzi Singapūrā liek paraudzīties uz augiem no cita skata punkta- ļoti modernu apskates objektu un dabiskuma apvienojumā.

11. Spānija

Svētās Ģimenes baznīca Barselonā ir iekļauta UNESCO Pasaules kultūras mantojuma sarakstā un ir viena no plašāk pazīstamajiem Barselonas simboliem.

12. Rumānija

Branas pils, kas ir zināma arī kā Drakulas pils, ir Rumānijas nacionālais piemineklis. Šo vietu būtu interesanti apskatīt par un ap to sarakstītā romāna dēļ. Romāna "Drakula" notikumi risinās šajā pilī un, lai gan vampīrs ir izdomājums, romāna autors grāmatas nosaukumu ir izvēlējies no Vlada III Tepeša dzimtas vārda – Drakulas.

13. Bulgārija

Ceļotājiem, kuriem patīk izpētīt zemes dzīles, noteikti vajadzētu iegriezties Velna Rīkles alā, kura atrodas blakus 42 metrus augstam ūdenskritumam.

14. Horvātija

Krkas Nacionālais parks tūristus apbur ar krāšņiem dabas skatiem un neskarto dabu. Šajā Nacionālajā parkā atrodas arī ļoti daudz ūdenskritumu un ezeru.

Foto: Pixabay.com

15. Portugāle

Lisabonā atrodas viens no lielākajiem okeanārijiem pasaulē, kurā vairākos līmeņos var vērot zemūdens radību ikdienišķo dzīvi un īpatnības. Blakus milzīgajam akvārijam atrodas arī vietas, kur var vērot sauszemes dzīvniekus, tostarp pingvīnus, ūdensputnus un citus dzīvniekus.

16. Čehija

Prāgā atrodas "Dejojošā māja", kas ir iemantojusi tūristu atzinību, bet vietējā sabiedrībā lēš runas, ka tā nepiestāvot kopējam Prāgas rajona koptēlam. Šo ēku iesauca par "Dejojošo māju" tās interesantā projekta un fasādes dēļ.

17. Slovēnija

Škocjanas alu sistēma ir viena no lielākajām alu sistēmām pasaulē ar kopējo dziļumu vairāk nekā 200 metru. Arī šī brīnumainā vieta ir iekļauta UNESCO Pasaules kultūras mantojumu sarakstā.

18. Šveice

Ierodoties Šveicē, noteikti uzmeklējiet Berninas ekspresi, kas brauc pa augstāko dzelzceļa līniju Alpos (2253 m) un šķērso 196 tiltus. Braucot ar šo vilcienu, noteikti būs ko redzēt.

19. Dānija

Vēstures cienītājiem patiktu Dānijā esošais Vikingu Kuģu muzejs, kurā atrodas īsti rekonstruēti 10. un 11. gadsimta vikingu kuģi.

20. Norvēģija

Ļoti populārs apskates objekts ir Kjeragbolten akmens, kas iesprūdis starp divām klintīm un atrodas 984 metru augstumā. Labs izaicinājums selfiju cienītājiem.

Foto: Pixabay.com

Ja tava jaungada apņemšanās bija vairāk ceļot, tad šī ir iespēja sākt plānot savus turpmākos ceļojumus. "SMScredit.lv" novēl, lai tu izpildītu visas savas jaungada apņemšanās.

AIZŅEMIES ATBILDĪGI, IZVĒRTĒJOT SAVAS IESPĒJAS ATMAKSĀT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!