Foto: Publicitātes foto
Atpūtas komplekss "Turbas" ir sena saimniecība, kas pastāv jau vairāk kā 200 gadu. Rozenbergu saime iegādājās aptuveni 100 ha zemes gabalu no Turkalnes muižas par 1000 zelta naudām. Zemi sadalīja divos gabalos un vienā no tām tika izveidota "Turbu" saimniecība. Šeit atradās daudzas ēkas, t.sk. saimnieku ēkas, lielais siena šķūnis, kūtis, zirgu stallis, klēts, alus, vīna un dārzeņu pagrabi, pienotava (vēlāk kinoteātris), protams, pirtiņa, kā arī kalpu ēku komplekss ar dzīvojamo māju, savu kūtiņu un citām saimniecības ēkām. "Turbu" saimniecība bija viena no lielākajām apkaimē.

Šobrīd "Turbas" ir viens no lielākajiem atpūtas kompleksiem Latvijā – "Turbas" atrodas tikai 40 km no Rīgas un 5 km no Ogres, Suntažu virzienā.

Atpūtas komplekss "Turbas" piedāvā dažādas izklaides iespējas jebkurai gaumei. Plašajā "Turbu" teritorijā var baudīt gan mierpilnu un romantisku atpūtu divatā, gan aizraujošas un piedzīvojumiem bagātas svinības draugu lokā.

Aktīvās atpūtas mīļotājiem piedāvājam izmantot sporta laukumus, peldvietas, ūdens atrakcijas.Interesantas sajūtas var baudīt trošu nobraucienā, bet spēkus pārbaudīt ir iespējams speciāli izveidotajā meža šķēršļu joslā. Pusdienošanai pie dabas ir izveidotas piknika vietas.

Mierīgākas atpūtas cienītājiem ierīkots "Turbu" skatu tornis, no kura vērojama skaista ainava ar pļavām, kurām cauri vijas Mazā Jugla un pakalna galā slejas "Turbu" dižozols.

"Turbu" dižozols ir "Turbu" varenākais simbols. Jau aptuveni 800 gadu aug Mazās Juglas stāvkrastā. Tas ir otrs augstākais ozols Latvijā. Pieredzējis daudz vēsturiskus notikumus. Seni nostāsti stāsta, ka šeit zviedri atkāpjoties norakuši savas bagātības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!