Foto: Publicitātes attēls
Tāpat kā Latvijā, arī mūsu ziemeļu kaimiņi vasarā piedāvā dažādus pasākumus. Šovasar lielākā Igaunijas ezera Peipusa apkārtnē notiek daudz interesantu aktivitāšu, kas aizraus visu vecumu apmeklētājus.

Seto Folk

16.–18. jūnijs

Setu tauta, kas dzīvo Igaunijas dienvidaustrumos, ļoti lepojas ar savu kultūru. Jau trešo reizi Verskā norisinās folkloras festivāls, kurā harmonijā ar dabu mostas maņas un iedzirkstī iedvesma.

Papildu informācija: www.visitestonia.com/lv/seto-folk-uz-meza-pusi

Peipusa ezera festivāls

6.–15. jūlijs

Jūlija centrālais notikums ir II Peipusa ezera festivāls, kura simbols ir tradicionālais Peipusa preču burinieks, kas katru dienu kopā ar savu pavadošo floti viesojas kādā no ezera ostām. Katrā pieturvietā notiek koncerti, izbraucieni ar laivām, meistarklases, kas iepazīstina interesentus ar Peipusa ezera kultūras mantojumu, dabu un Igaunijas tradicionālo mūziku.

Papildu informācija: www.visitestonia.com/lv/ii-peipusa-ezera-festivāls-2017

Varnjas zvejnieku diena

15. jūlijs

Ja ir runa par Peipusa ezeru, nekādi nevar iztikt bez zivīm. Gadsimtiem tās ir bijušas maltītes galvenā sastāvdaļa gan ezera piekrastē, gan tālāk dzīvojošajiem. Vieni no apvidus lielākajiem svētkiem ir Zvejnieku diena, kas, kā vienmēr, norisinās jūlija vidū un piedāvā apmeklētajiem iespēju piedalīties vietējās tradīcijās.

Papildu informācija: www.visitestonia.com/lv/varnjas-zvejnieku-diena-2017

Atvērto viensētu diena

23. jūlijs

Jau trešo gadu visā Igaunijā, tostarp Peipusa ezera apvidū, savas durvis atver viensētas, kurās iespējams nobaudīt īstu lauku ēdienu, apskatīt iespaidīgu lauksaimniecības tehniku vai uzzināt vairāk par dažādu mājdzīvnieku dzīves apstākļiem.

Papildu informācija: www.visitestonia.com/lv/igaunijas-atvērto-lauku-saimniecību-diena-2017

Bākas koncerts

28.–29. jūlijs

Šogad Kauksi ciema Rannapungerjas bākā norisinās jau astotais Bākas koncerts, kas piedāvā iespēju klausīties skaistas melodijas dabas ielokā. Šajā divu dienu pasākumā uz skatuves kāpj pazīstami vietējie mākslinieki.

Papildu informācija: www.visitestonia.com/lv/bākas-koncerts-2017

Setu Karalistes diena

5. augusts

Reizi gadā seti ievēl jaunu karali – setu karaļa Peko vietnieku uz zemes, un to pavada lielas viesības, uz kurām ir aicināti visi interesenti. Dodies tik turp un uzzini, kas tas īsti ir par brīnumu, kas pierobežā mīt!

Papildu informācija: www.visitestonia.com/en/seto-kingdom-day

Ābolu svētki

19. augusts

19. augustā Peipusa apriņķa apmeklētāju centrs gaida visus interesentus uz Ābolu svētku pasākumiem. Programmā: sīpolu un rokdarbu gadatirgus, dažādas meistarklases un vairāki koncerti.

Papildu informācija: www.visitestonia.com/lv/ābolu-svētki-2017

Sīpolu ceļa pirts festivāls

19. augusts

Pirts gadsimtiem ir ieņēmusi būtisku vietu igauņu ikdienā, un Igaunijā var atrast gan klasiskas, gan modernas pirtis. Varnjas ciemā tradīcijas tiek svinētas pavisam savdabīgā veidā – dalībniekiem tiek iedota karte un nosūtīti Sīpolu ceļa labākās pirts meklējumos. Galamērķa sasniegšana neaprobežojas tikai ar gara uzmešanu, bet jāatmin arī saimes uzdotie atjautības uzdevumi. Vakarā labākie pirtī gājēji tiek apbalvoti ar vērtīgām balvām!

Papildu informācija: www.visitestonia.com/lv/sīpolu-ceļa-saunafest

Kallastes zivju un sīpolu gadatirgus

26. augusts

No kurienes gan igauņi savus ziemas krājumus gādā, ja ne no Sīpolu ceļa. Augusta beigās Kallastes ciemā notiek ikgadējais gadatirgus, kura apmeklētājus sagaida sīpolu virtenes, vietējo mežu veltes un labākās Peipusa ezera zivis.

Papildu informācija: www.visitestonia.com/lv/kallastes-zivju-un-sīpolu-gadatirgus-2017

Sīpolu ceļa bufešu diena

16. septembris

Pēdējo gadu laikā igauņi ir arvien vairāk iecienījuši māju kafejnīcu tradīciju. Arī Peipusa ezers un Sīpolu ceļš nav izņēmums. Septembra vidū savus vārtus un durvis atver vietējās sētas un mājas, kas piedāvā nobaudīt labākās no paaudzes paaudzē nodotās receptes.

Papildu informācija: www.visitestonia.com/lv/sīpolu-ceļa-bufesu-diena-2017

Raksts tapis sadarbībā ar "Visitestonia.com"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!