Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (NA) lēmusi 13. Saeimas vēlēšanās par Ministru prezidenta amata kandidātu atkal virzīt Eiropas Parlamenta (EP) deputātu Robertu Zīli.

Politķis pirmdien "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā atklāja, ka ir gatavs nolikt EP deputāta mandātu, ja pēc 13. Saeimas vēlēšanām NA uzticēs veidot valdību.

Esot jāvērtē, kur viņš kā politiķis Latvijai un NA ir vērtīgāks. Kā skaidroja Zīle, viņš vērtīgāks ir EP nekā, piemēram, Saeimā kā opozīcijas deputāts. Vaicāts, vai nevarētu ieņemt kādu no ministru amatiem, Zīle uzsvēra, ka septiņus gadus jau ir bijis dažādu ministru amatos, taču premjera amatā vēl nav bijis. Politiķis gan neizslēdz iespēju ieņemt arī citu amatu Latvijā, ja radīsies situācija, kurā "tas ir labākais risinājums".

"Es jūtu šo pienākumu pret savu partiju un valsti – bez šaubām," uzsvēra Zīle.

Kā portālu "Delfi" informēja NA pārstāve Dace Kalniņa, Zīle kopš 2004. gada ir EP deputāts, pirmo reizi ievēlēts 2004. gada vēlēšanās no tolaik vēl TB/LNNK saraksta. 2011. gada jūlijā, kad izveidojās Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", Zīle kļuva par apvienības līdzpriekšsēdētāju no TB/LNNK puses.

Ziņots, ka pirmdien "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā viesojās partijas NA valdes un Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Raivis Dzintars, kultūras ministre Dace Melbārde un Zīle. Saruna ir daļa no diskusiju sērijas "Par ko balsot?".

Kā vestīts, "Delfi TV ar Jāni Domburu" pirms šoruden gaidāmajām vēlēšanām īsteno diskusiju sēriju "Par ko balsot?". Pirmā šīs sērijas daļa tiešraidē skatāma divu nedēļu garumā, sākot ar 14. maiju. Šajās diskusijās katru darba dienu notiks sarunas ar partiju līderiem par Latvijas politiskajiem spēkiem, to līdzšinējo darbību, konkurenci un potenciāliem piedāvājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!