Portāls "Delfi" piedāvā video reportāžu, kas tapusi no vietas, kur ļauts būt tikai retajam - pasažieru lidmašīnas pilota kabīnes.

Nelielais ceļojums no Rīgas uz Helsinkiem un atpakaļ sākās pulksten un noslēdzās jau pusdienā. Taču šī īsā avioreisa laikā lidmašīna uzlido septiņu kilometru augstumā, kur paveras krāšņas mākoņu ainavas gan pasažieriem, gan pilotiem. 

Izmantojot vienreizēju lidsabiedrības "airBaltic" piedāvātu iespēju, portāls "Delfi" gandrīz visu lidojuma laiku atradās pilota kabīnē līdzās abiem lidmašīnas pilotiem. "Ēnu dienas 2015" ietvaros šādu iespēju Latvijas Nacionālā aviokompānija piedāvās arī jauniešiem.

Lielākoties lidmašīna pārvietojās ar ātrumu 620 km/h, kas nozīmē, ka galamērķi tā sasniedz aptuveni stundas laikā. Šis ir salīdzinoši neliels ātrums šādam lidojumam, taču 30. janvārī paveicās ar ļoti labvēlīgu vēju, kas ceļā uz Helsinkiem pūta no dienvidiem, stāstīja lidmašīnas pilots Martins Mitevs.

Kā Mitevs pavēstīja "Delfi", tūrisma sezonas laikā šādi lidojumi uz tuvējām valstīm ir rutīna. "Helsinkos esmu bijis aptuveni tūkstoš reižu, bet nekad neesmu redzējis pašu pilsētu. Tikai lidostu," ar smaidu atklāj Mitevs.

Tomēr pilots arī stāsta, ka lepojas ar savu darbu, jo tas vienmēr ir aizraujošs. Turklāt skaistā ainava, kas paveras no pilota kabīnes ir reta un vērtīga darba privilēģija, atzīst abi piloti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!