No 12. līdz 18.maijam visā Latvijā notiek ikgadējā Radošās darbības nedēļa "radi!2014". Šogad nedēļa būs veltīta dizainam un dizaina domāšanai (design thinking), un tās ietvaros notiks vairākas lielas konferences, semināri, radošās darbnīcas, izstādes un modes skates.

Mūsdienās dizains veido tiltu starp radošo sektoru, izglītību, uzņēmējdarbību, valsts pārvaldi, tehnoloģijām un citām nozarēm. Gudri un jēgpilni lietojot kultūras un vides vērtībās balstītu dizainu, var stimulēt biznesu un ietekmēt inovāciju attīstību, kā arī uzlabot sociālos apstākļus un mūsu dzīves kvalitāti. Dizaina domāšana ir radoša darba metodika, kuras centrā ir rezultāta, uzsver rīkotāji.

Izglītības konferencē "Nākotnes skola sākas šodien", kas 14.maijā notiks RISEBA Arhitektūras un mediju centrā H2O 6, dalībnieki dalīsies idejās un pieredzē par to, kā veidot inovatīvu pieeju mācību procesā. Konferenci atklās izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete.

Radošās darbības nedēļas laikā īpaša uzmanība tiks veltīta arī modes industrijai kā vienai no spilgtākajām dizaina nozares pārstāvēm.

"radi!2014" iniciatori jau trešo gadu ir Kultūras ministrija un Britu padome Latvijā, kas šogad pasākumu ciklu veido kopā ar stratēģiskajiem partneriem: Izglītības un zinātnes ministriju,
Valsts kanceleju, UNESCO Latvijas Nacionālo komisiju, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, platformu FOLD, nodibinājumu Rīga 2014 un citiem sadarbības partneriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!