Krustpils novada Atašienes pagasta "Dzērvītēs" valda miers un klusums. Par traģēdiju, kas vienā dienā atņēma trim bērniem abus vecākus, liecina elektrības vadi, kas bijuši par cēloni nelaimei, informē "Vidusdaugavas TV".
Elektrotraumu guvis gan ģimenes tēvs -- 1970.gadā dzimis vīrietis, gan māte -- 1976.gadā dzimusi sieviete. Abi gājuši bojā savu atvašu -- sešus, deviņus un 12 gadus veco bērnu acu priekšā.

Lai gan sākotnējā policijas versija bija, ka ģimenes tēvs pats veicis darbus ar vadiem, pirms tam neatslēgdams tos no sprieguma, pēc notikuma vietas apskates un atkārtotas sarunas ar negadījuma aculieciniekiem -- pāra trim nepilngadīgajiem bērniem, policijai radusies jauna versija par notikušo. 

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa priekšnieks Zigmunds Januševskis skaidro, ka atkailinātie alumīnija vadi tur jau atradušies, kad mājā ieradusies ģimene. Policija pieļauj, ka mājas saimnieks vēlējies veikt elektrības ieviešanu šķūnī, bet ģimene neesot brīdināta par šiem darbiem un, ierodoties mājā, pieslēgusies elektrotīklam, padarot alumīnija vadus par bumbu ar laika degli. Pirmā elektrotraumu guvusi bērnu māte, nejauši saskaroties ar vadiem. Tēvs meties glābt sievu, bet arī dabūjis triecienu. Abi notikuma vietā gājuši bojā. Elektrotraumu guvis arī viens no bērniem, kurš meties pie vecākiem, bet viņa dzīvībai un veselībai, par laimi, draudu vairs nav. Vecākais brālis laikus noreaģējis un aizvedis jaunākos līdz mājām, kā arī devies izsaukt palīdzību. Pašlaik bērni atrodas slimnīcā. 

Vidusdaugavas TV video, 
www.jekabpilslaiks.lv
 , 
www.vdtv.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!