ASV, Mērilendas štatā otrdien nodegusi milzīga privāta dzīvojamā ēka, kur, iespējams, bijuši seši cilvēki, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Galvaspilsētas Anapolisas ēka, kas aizņem gandrīz 1500 kvadrātmetru lielu platību, bijusi reģionā labi pazīstama, jo tā būvēta tā, lai līdzinātos pilij. 

Ugunsdzēsēji tika izsaukti aptuveni pēc vietējā laika, taču notikuma vietā ieradās, kad jau ēku bija pārņēmušas liesmas. Glābēji centās iekļūt mājā, bet tai brīdī esot ielūzis stāvs, kā arī ēkas jumts bija sācis iebrukt, kas licis ugunsdzēsējiem izbēgt ārpusē. 

Celtne ir nošķirta un atrodas lauku ceļa galā, tādēļ ugunsdzēsējiem bija grūtības līdz ēkai nogādāt ūdeni. Viņiem nācies izmantot vairākus simtus metru garu šļūteni un izsaukt glābšanas laivu, lai sūknētu ūdeni no netālu esošā strauta. Ugunsdzēsēji savaldīja liesmas aptuveni trīs stundu laikā. 

Nav ziņu par to, vai mājā kāds atradies ugunsgrēka laikā. Kaimiņi vēstījuši, ka mājas īpašnieki - sešu cilvēku ģimene - bijuši ārpus pilsētas, jo zināms, ka viņi daudz ceļo. 



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!