Foto: Shutterstock
Vismaz reizi mūžā (un tas būtu maigi teikts) ikvienam ir bijusi situācija, kurā lūdzam visu varenos, lai atvērtos zeme, vai arī domājam, cik labi gan noderētu filmās par Hariju Poteru izmantotais neredzamības apmetnis. Dzīve nav tik vienkārša, un no neērtajām situācijām jāiemācās izķepuroties pašiem.

Kad zeme neatvērsies un neredzamības apmetnis būs palicis mājās, nekas cits neatliks, kā vien stāties pretī skarbajai dzīvei un maksimāli viegli neitralizēt sakāpināto diskomforta sajūtu. Brīži, kad nevienu nepazīsti un nezini, par ko runāt, savu seno mīlestību satikšana vaigā vai citas ikdienišķas, taču ne mazāk neērtas situācijas palīgā risināt steidz "Elite Daily" komanda.

Kad tu nezini, ko teikt un par ko runāt

Foto: Shutterstock

Jau iepriekš vēstījām par knifiņiem, kā sadraudzēties ar cilvēkiem ballītē, kurā tu nevienu nepazīsti, tomēr, ja minētie ieteikumi neiet pie sirds, izmēģināt vari šo.
Viena no neērtajām situācijām, kurā sevi atradis teju ikviens, ir tad, kad esi nepazīstamu cilvēku ieskauts un tev nav ne jausmas, ko teikt. Tiesa, kāds var krist vieglā panikā, cits neērti pasmiesies par situāciju, bet kāds centīsies no tās izķepuroties sveiks un vesels.

Ir tāds situācijas, kad tu jūties atbildīgs par kopējo atmosfēru un viens no veidiem, kā izsprukt sveikā cauri, ir novērst uzmanību no sevis. Lai gan tā ir diezgan vienkārša metode, tā noteikti palīdzēs!

Pajautā turpat esošajam cilvēkam, kā viņam klājas, ko viņš dara, kā viņš pazīst cilvēku, kāpēc atrodas šeit un citus niekus. Cilvēkiem parasti patīk par sevi runāt, tāpēc, līdz ko klausīsies kāda cita stāstā, nebūs jāraizējas par citu tematu uzsākšanu. Vienīgie cimperlīgie jautājumi, no kuriem vajadzētu izvairīties, skar politiku un reliģiju, jo, kā mēs zinām, cik cilvēku, tik viedokļu un, ja vien nevēlies iesaistīties, iespējams, pat asā diskusijā, uzdod drošos jautājumus, kas drīz vien paliks aizmirsti.

Dilemma par to, vai sveicināt mazpazīstamu cilvēku

Foto: Shutterstock

Kad sastapta sena maznozīmīga mīlestība vai bijušais

Foto: Shutterstock

Kad redzi, ka ballītē uzrodas kāds sens, gandrīz aizmirsts puisis, ar kuru tev bijis savs moments kādā tikpat senā pagātnē, var sanākt nedaudz apmulst. Sveicināt? Protams, tavas pieklājības normas to liek izdarīt, un tad pēkšņi viņš uz tevi paskatās lielām, izbrīnāt acīm, it kā tu būtu viņā līdz ausīm iemīlējusies un tagad viņam būtu jāizdomā veidi, kā vien no tevis atkauties – tas viss nolasāms viņa lielajās acīs un neizpratnē veltītajā skatienā.
Kā izkļūt no neērtās situācijas? Vienkārši – ignorē viņu. Vēl jo labāk – sāc flirtēt ar kādu simpātisku puisi, pierādot, ka tev ir gluži vienalga. Tad redzēsi, cik lielas acis viņam iepletīsies pēc šādiem gājieniem. Tā taču ir sena kaislība, kuru laiks nolikt malā.

Ja sanāk satikt savu bijušo mīļoto, galvenais noteikums ir saglabāt vēsumu. Neesi pārāk priecīga, pārāk šokēta vai pārāk uztraukta – dramatiskums paspilgtinās neveiklo sajūtu. Dari, ko darīdama, bet noteikti iztiec bez asarām.

Kad tu nezini, ko tērpt uz ballīti

Foto: Shutterstock

Oskars Vailds reiz teicis: "Tu nekad nevari būt pārāk grezni saģērbies un pārāk gudrs." Šķiet, viņam taisnība. Ja būsi uzpucējusies, noteikti jutīsies daudz pašpārliecinātāka, nekā tērpta iemīļotajā, taču novalkātajā treniņtērpā. Ja vien tā nav kartupeļu talka pie vecmāmiņas, vienmēr labāk izskatīties nedaudz šikāk nekā prastāk ģērbti.
Tomēr, ja nu tu pasākumā esi vienīgā augstpapēžu kurpēs? Šāda veida izcelšanās uz pārējo fona var būt lielisks veids, kā uzsākt sarunu. Ja kāds tev uzsmej, kāpēc tu esi tik ļoti uzpucējusies, atbildi – "Tāpēc, ka es esmu lieliska." Un lieta ir atrisināta!

Kad tu esi pirmā vai pēdējā, kas ierodas pasākumā

Foto: Shutterstock

Kad tu esi iedzērusi par daudz

Foto: Shutterstock

Ja ballītē vai kādā citā pasākumā nedaudz sanāk pārspīlēt ar alkoholiskajiem dzērieniem, esi prātīga – dodies mājās!
Pazūdi no pūļa, kamēr tava dzīve nav palikusi pavisam drūma. Ja paliksi, pastāv ļoti liela iespēja, ka nākamajā dienā piecelsies ne vien ar pēcballīšu "smago" galvu, bet arī ar lielāku kauna devu nekā plānots. Cerams, vismaz savās mājās!

Izvairies no šaubīgajām iespējām, kas var īstenoties, ja vien būsi pārāk jautra un nespēsi domāt loģiski. Atkārtošana – zināšanu māte: dodies mājup, kamēr vēl vari!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!