Foto: Mārcis Baltskars
Hanna dzīvojusi Gērnsijā – nelielā salā, kas atrodas starp Lielbritāniju un Franciju, bet Aivars par savu zemīti saucis Latviju. Abi aizrāvušies ar sportu – Hanna ar netbolu, bet Aivars ar basketbolu, un tieši mīlestība pret aktīvu dzīvesveidu abus savedusi kopā. Pēc kāda laiciņa pāris nolēmis savas attiecības stiprināt, iestūrējot laulības ostā, un uzrīkot brangus svētkus sev un saviem mīļajiem.

Kāzu gaidās Aivars teicis: "Uzrīkot manai līgavai labāko dienu viņas mūžā – tās ir manas sapņu kāzas. Un es vēlos, lai mūsu kāzas būtu romantiskas un jautras visiem." Tieši tā arī bija – šīs starptautiskās kāzas trīs dienu garumā ar 100 viesiem vēl ilgi paliks gan pāra, gan viesu atmiņās.

"Tas ir tik īpaši, kad pāris vēlas dot saviem radiem un draugiem trīs dienu atpūtu Latvijā, tādējādi svētkus dāvinot ne tikai sev, bet arī simts tuvākajiem cilvēkiem," stāsta "Kāzu aģentūras" vadītāja Dace Miezīte, kas rīkoja šīs kāzas.

Internacionālās kāzās bieži laulību ceremoniju un svinības izvēlas vienā vietā, tomēr būtiski arī ir izvēlēties vietu, kur pastāv iespēja ceremonijai notikt telpās, ja ir slikti laikapstākļi. Vēl viena priekšrocība ceremonijai svinību vietā – ir iespēja dienu pirms kāzām doties uz svinību vietu, lai bez steigas un agras celšanās gatavotos laulību ceremonijai. Realitātē tas nozīmē, ka no rīta var mazliet ilgāk pagulēt, jo nekur nav jādodas un viss pošanās process var notikt tur.

Kāzu rītam bija trīs daļas: pucēšanās, brokastis un laulību zvēresta rakstīšana. Hannas un Aivara rīta pošanās bijusi jautra – kopā ar tuvākajiem draugiem, stāsta Dace. "Ieejot viņu numuriņos, bija sajūta, ka tur notiek ballīte. Kāzu video to var sajust." Turklāt noteikti jāpiebilst – šajās kāzās liela nozīme bija arī detaļām. Piemēram, ļoti glīti un interesanti – vienādi pulksteņi visiem līgavaiņa "brāļiem".

Foto: Mārcis Baltskars

Pirms ceremonijas gan viesi, gan radi bija patīkami satraukti, jo Hannas un Aivara kāzas bija gaidītas, šis visiem bija patiesi liels notikums, bet mirklis, kad Hannas tētis devās pretim meitai, lai vestu viņu pie altāra, bija personisks, saviļņojošs un laimes asarām pildīts.

Laulību ceremonija bija mazliet citādāka, to papildināja pašu rakstītie zvēresti, kā arī tā notika pils parkā. Pēc salaulāšanās, kad viesi bija apsveikuši pāri un kopā nofotografējušies, pāris devās fotosesijā.

Zināms, ka kāzas ir viens no dzīves lielākajiem notikumiem, tādēļ gatavošanās ir ļoti ilgs, taču patīkams process. Lai iedvesmotu dažādām idejām un atbildētu uz svarīgiem jautājumiem, kas saistīti ar kāzu plānošanu, turpmāk reizi nedēļā jums, mīļās "Viņa.lv" lasītājas, būs iespēja ielūkoties brīnišķīgās citu pāru kāzās, kā arī smelties padomus no "Kāzu aģentūras" ekspertiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!