Foto: Shutterstock
Par kāzu dienas aktivitātēm un plāniem parasti tiek domāts laicīgi, tomēr, lai uzburtu kāzu dienas scenāriju, pārdomājot to stundās un minūtēs, nereti nākas nopūlēties krietni vairāk, kā sākotnēji domājam. Visticamāk, ir zināma ceremonijas norise un svinību vieta, un laiks pēc tās, tomēr - ko iesākt ar visu kāzu dienai veltīto laiku, lai baudījumu gūtu gan jaunais pāris, gan kāzu viesi? Noderīgus ieteikumus sniedz "Kāzu aģentūras" direktore Dace Miezīte.

Tehniskā puse

Jāsaplāno laiks un jāapzina attālums no ceremonijas vietas līdz svinību vietai, ja ceremonija nenorisinās tajā pašā vietā, kurā tālāk notiek kāzu svinības.

Zinot laiku un attālumu, var sākt skatīties, kas atrodas šajā ceļa posmā, un cik daudz laika paliek dažādām aktivitātēm – kopā ar vedējiem vai kāzu organizatoriem var sākt plānot konkrētas aktivitātes, ar ko vēlēsieties piepildīt šo laika posmu, līdz ar to ceļš līdz svinību vietai pārvērtīsies nelielā piedzīvojumā.

Radošā puse

Jāizdomā, kur norisināsies laulību ceremonija – baznīcā, dzimtsarakstu nodaļā, kādā slēgtā telpā vai brīvā dabā. Tā var būt arī kāda jums ļoti svarīga un nozīmīga vieta – vecāku lauku mājas, vieta, kurā iepazināties, vai tieši pretēji – tāda vieta, kurā vēlaties nokļūt.

Izdomāt, ko tieši vēlaties iesākt dienas garumā pēc ceremonijas

Ir dažādas iespējas, kā pavadīt dienu – gan kopā ar viesiem, gan tikai ar mīļoto, dodoties skaistā fotosesijā un baudot jauniegūto statusu sievas un vīra kārtā.

Padomāt par aktivitātēm svinību vietā, kamēr viesi gaida jauno pāri

Parasti tās ir aptuveni trīs stundas. Viesi sākumā iekārtojas numuriņos, bauda uzkodas un dzērienus un ar aktivitātēm piepilda laiku, kamēr tiek gaidīti jaunlaulātie. Tās var būt spēles, izveidota fotovide, lai iemūžinātu skaisto dienu, vēlējumu rakstīšana u.c. nodarbes.

Vakara gaita

Ir svarīgi sameklēt, izdomāt, ko vēlaties iesākt vakara gaitā svinību vietā, lai tas būtu piepildīts ar romantiku, tradīcijām, spēlēm, dejošanu. Katram pārim ir sava vīzija par to, kādas kāzas vēlas, līdz ar to vakara gaita būs piepildīta ar tādām aktivitātēm, kuras atspoguļotu šo vēlmi par ideālām kāzām.

Plašāku informāciju par katru no šiem punktiem un detalizētu kāzu dienas scenārija izveidi jūs varat iegūt, apmeklējot SIA "Kāzu Aģentūra" rīkoto kāzu pakalpojuma izstādi "Mīlestība".

Izstādes ietvaros norisināsies lekcija, ko vada SIA "Kāzu Aģentūra" direktore – Dace Miezīte. Lekcijai iepriekš piesakies, rakstot uz: milestiba@milestiba.lv.

Izstādes laikā būs iespēja uzzināt sev interesējošos jautājumus no dažādiem, ar kāzu tematiku saistītiem pakalpojuma sniedzējiem, kā arī pieteikties uz bezmaksas tikšanos ar profesionāliem kāzu organizatoriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!