Foto: Shutterstock

Garlaicība – tas ir mazais ļaunums, kas agrāk vai vēlāk piemeklē ikvienu no mums. Kā apgalvo "Business Insider", tā var būt tik mokoša, ka pat kāda Virdžīnijas Universitātes pētījuma laikā prāvs iesaistīto pakļāva sevi elektrošokam, lai nebūtu jāpavada vien 15 minūtes ar savām domām.

Secinājums – garlaicība var būt pat reāli bīstama, un skaidrs, ka neviens īsti nevēlēsies pavadīt laiku ar kādu ārprātīgi garlaicīgu tipiņu. Ko nedarīt, lai par tādu kļūtu? Un kā saprast, ka sarunu biedrs ir pārāk garlaicīgs, lai laicīgi mestos bēgt? Lūk, daži gaužām garlaicīgu cilvēku ieradumi, kurus "atmest" pēc iespējas ātrāk, lai nekļūtu par vienu no viņiem un lai cilvēki no tevis nesāktu izvairīties. Jautājumu un atbilžu "Quora" foruma dzīlēs atrastā diskusija ļauj noprast galvenos kritērijus.

Nesabalansēts sarunas ritms

Tā vietā, lai sarunas biedrs kombinētu kā sava viedokļa izteikšanu, tā arī pārējo uzklausīšanu, gaužām garlaicīgs cilvēku tips būs izteikts vienas darbības līderis. Iespējams, viņš būs tik pļāpīgs, ka vairs pat nespēsi uztvert viņa sakāmo un laidīsi to gar ausīm, bet tikpat labi – nedzirdēsi no viņa ne vārda, kas var būt tikpat neveikli.

Nemākulība noteikt sarunu biedra ieinteresētību

Ja garlaicīgais tipiņš ir aizrunājies, bet tu jau esi ieslīgusi pavisam citā domu pasaulē, nedzirdēdama ne vārda, ko viņš stāsta, pastāv ļoti liela iespēja, ka tavs sarunu biedrs pat to nemaz nepamanīs. Viņš ignorēs pilnīgi jebkādu ķermeņa valodu, kas varētu liecināt par neieinteresētību sarunā. Godīgi sakot, šie cilvēki vispār nespēs "nolasīt", kā tu jūties.

Nespēja sasmīdināt

Un, protams, garlaicība un humors nav sasaistāmas vienības. Ja arī garlaicīgais sarunu biedrs mēģinās būt kaut nedaudz asprātīgs, cenšoties pastāstīt ko smieklīgu, visticamāk, tas arī paliks kaut kur centības līmeni, jo pateikt kaut ko patiesi asprātīgu un smieklīgu garlaicīgajiem vienkārši nesanāk.

Viens un tas pats...atkal un atkal

Garlaicība rodas arī tad, kad visu laiku tiek atkārtotas vienas un tās pašas darbības, izveidojot to par ne pārāk tīkamu rituālu, kas ar laiku var apnikt līdz nelabumam. Ja ne pašam, tad pārējiem noteikti. Ja nākas pakļauties garlaicīga cilvēka rutīnai, drīz vien arī pati kļūsi par vienu no viņiem.

Viedokļa trūkums

Lai gan šie cilvēki mēdz runāt arī daudz, pastāv liela iespēja, ka spēcīga viedokļa garlaicīgajam nebūs. Kas, protams, nozīmē – nekāda dižo vērtību saruna neiegūs, jo viņš metīsies piekrist visam, ko teiksi tu. Būtiski pieminēt arī to, ka, ja sarunu biedrs nespēs sarunas laikā pateikt neko absolūti jaunu vai interesantu – tev vienkārši būs garlaicīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!