Nav šaubu, ka kāzu dienā visa uzmanība tiek veltīta jaunajam pārim, tāpēc nereti, lai pasākums būtu jautrāks vai pārim izveidotu kādu sirsnīgu atmiņu, tiek piemeklēti dažādi uzdevumi. Jo īpaši tad, ja kāzu organizēšanas vai vedēja pienākumi uzticēti tev, šīs "Kāzu Aģentūras" idejas, kā izklaidēt jauno pāri un radīt kaut ko sirsnīgu, noteikti noderēs.

Vēstuļu rakstīšana un noglabāšana. Viens no sirsnīgākajiem uzdevumiem – vēstulīšu rakstīšana viens otram. Kad vēstules uzrakstītas, tās var ievietot pudelē vai īpašā kastītē un aprakt kādā pārim mīļā vietā. Pirmajā kāzu jubilejā to izrakšana un lasīšana var būt lieliska aktivitāte, kas noteikti būs aizraujoša.

Foto: "Kāzu aģentūras" arhīvs

Pareģojumi nākamajam gadam. Pāris un arī viesi kāzu dienā var iesaistīties sekojošā uzdevumā: pareģot pāra nākotni. Vēlams noteikt konkrētu termiņu, piemēram, gadu un pafantazēt par pāra ikdienu un paveiktajiem darbiem pēc konkrētā laika posma.

Foto: "Kāzu aģentūras" arhīvs

Vīna noglabāšana. Viena no tradīcijām, ko nereti dara zīmīgos notikumos, ir kāda īpaša dzēriena noglabāšana. Šajā gadījumā var izvēlēties vīnu, kas, kā runā, ar gadiem paliek arvien labāks. Klāt pielikt glāzes un noskaņai – sveces un aizšķiļamo. Šo visu vajag salikt kādā kastē un aprakt, bet kādā zīmīgā gadadienā izrakt, gremdējoties patīkamajās atmiņās. Protams, šīs kastes var veidot kā vien sirdij tīk, piemēram, pievienojot kādu fotogrāfiju, mīļlietiņu vai ko citu, lai, atrokot kasti, sajūtas būtu īpašākas. Šī laika kapsula var būt ļoti radoša un personalizēta pārim.

Dekora izveide. Pāris var veikli izveidot arī kādu dekoru, piemēram, divu krāsu smilšu kopīga bēršana vienā stikla traukā pēc kāzām pārim var noderēt kā skaists interjera dizaina elements kopīgajās mājās. Tāpat izveidot var sveci vai apzīmēt kādu trauku.

Foto: Kāzu aģentūras arhīvs

Kāda simbola izveide. Nereti kāzās tiek veiktas arī tādas aktivitātes kā pakava kalšana vai kopīgas laimītes liešana.
Foto: "Kāzu aģentūras" arhīvs

Kaut kā garda pagatavošana. Ja pāris nebaidās sasmērēt rokas, iespējams pagatavot arī kaut ko gardu. Lielisks variants – ugunskurā ceptas sirdsveida pankūkas. Protams, var izmēģināt arī kaut ko citu, lai pakavētu laiku vai piepildītu tukšos vēderus, tomēr te gan jābūt uzmanīgiem, lai darbs nebūtu pārāk netīrīgs. Turklāt svarīgi iepriekš visu jau sagatavot (piemēram, izveidot pankūku mīklu un iekurt ugunskuru), lai pārim vien atliktu ķerties pie pašas cepšanas.

Neparastā zīmēšana. Lai paceltu atmosfēru un liktu visiem pasmieties, lūk, lielisks veids, kā izklaidēt viesus un pašu pāri – aizsienot acis, likt viņiem kopīgi uzzīmēt kādu objektu. Pirms ķeršanās pie rakstāmrīkiem gan jāvienojas par to, ko abi zīmēs un tad jāķeras pie darba. Galā var iznākt visai smieklīgs zīmējums, kurš arī paliks kā atmiņa no kāzu dienas.

Zināms, ka kāzas ir viens no dzīves lielākajiem notikumiem, tādēļ gatavošanās ir ļoti ilgs, taču patīkams process. Lai iedvesmotu dažādām idejām un atbildētu uz svarīgiem jautājumiem, kas saistīti ar kāzu plānošanu, turpmāk ik pa laikam jums, mīļās "Viņa.lv" lasītājas, būs iespēja ielūkoties brīnišķīgās citu pāru kāzās, kā arī smelties padomus no Daces Miezītes un "Milestiba.lv" komandas – "Kāzu aģentūras" ekspertiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!